Marja-Liisan ja Haku-Veikon Pokaalit Vantaan Hiihtoseuralle ja Jämin Jänteelle

© Touho Häkkinen

Marja-Liisan ja Haku-Veikon Pokaalit jaettiin sunnuntaina Ounasvaaralla seuraaville voittajilleen. Pokaalit voittaa haltuunsa seurat, joiden kolmen parhaan kilpailijan yhteisaika on paras SM-kilpailujen 30 ja 50 kilometrin kilpailuissa.

Marja-Liisan Pokaalin vei tänä vuonna nimiinsä Vantaan Hiihtoseura. Jasmi Joensuun, Anni Kainulaisen ja Rebecca Immosen yhteistulos perinteisen hiihtotavan 30 kilometrin oli 4:31:24.2. Eroa seuraavaan joukkueeseen, Tampereen Pyrintöön, oli peräti 17 minuuttia.

Marja-Liisan Pokaalin kokonaistulokset

Voittajaseurat
2022 Vantaan Hiihtoseura
2021 Visa Ski Team Kemi
2020 Kisoja ei järjestetty koronan takia
2019 Ikaalisten Urheilijat
2018 Vuokatti Ski Team Kainuu
2017 Hämeenlinnan Hiihtoseura
2016 Hämeenlinnan Hiihtoseura

Pokaalin saa omakseen seura, joka saa palkintoon ensimmäisenä kolme kiinnitystä.

Haku-Veikon Hopeapokaalin kiinnityksen otti Jämin Jänne, jonka kolme parasta hiihtäjää miesten 50 kilometrin kilpailussa olivat Ristomatti Hakola, Lauri Lepistö ja Aku Nikander. Kolmikon yhteistulos oli 7:05:57.4. Eroa seuraavaan joukkueeseen, Imatran Urheilijoihin, oli minuutti ja neljä sekuntia.

Haku-Veikon Hopeapokaalin kokonaistulokset

Voittajaseurat
2021 Puijon Hiihtoseura
2020 Kisoja ei järjestetty koronan takia
2019 Pyhäjärven Pohti

Aikaisemmasta Haku-Veikon Maljasta kilpailtiin seitsemän kertaa ja Haku-Veikon Hopeapokaalista kymmenen kertaa ja ne sai omakseen Vuokatti Ski Team Kainuu. Nykyisen hopeapokaalin saa omakseen seura, joka saa palkintoon kymmenen vuoden aikana eniten kiinnityksiä.