Mannila neljäs, Kähärä kahdeksas alle 23-vuotiaiden sprintissä

Lauri Mannila oli parhaana suomalaisena neljäs alle 23-vuotiaiden perinteisen sprintissä nuorten MM-kisoissa Vuokatissa. Onnistunutta suomalaispäivää täydensivät kahdeksanneksi sijoittunut Jasmin Kähärä ja kymmenenneksi sijoittunut Verneri Poikonen. Miesten kilpailun voitti Venäjän Alexander Terentjev ja naisten mestaruuden vei lopulta Saksan Lisa Lohmann, kun ensimmäisenä maaliin tullut Anastasia Faleeva.

Mannila aloitti päivän jo vahvasti, kun hän oli karsinnan 12:s.

– Karsinnassa oli jo vahvaa menoa, oikeastaan alkueriin pikkuisen parani vielä ja ihan hyvin jaksoi vielä finaalissakin. Tuntemuksiltaan aika samanlainen kilpailu kuin katsastuksissa (sprintti reilu viikko sitten). Katsastuksissa karsinnassa ehkä oli vielä parempaa menoa mutta tänään erissä taktinen puoli ja loppu korostui enemmän. Onnistuin siinä mielestäni hyvin. Hyvin jaksoin kovia miehiä vastaan taistella vielä finaalissakin, Mannila sanoi.

Hän jakoi onnistuneesta päivästään kiitosta myös huoltotiimille:

–  Huollolle iso kiitos todella nopeasta suksesta.

Verneri Poikonen on aiemmin ollut vahvempi vapaan sprintissä, mutta löysi MM-kotikisoihin mainion vireen myös perinteisen sprinttiin. Poikonen oli päiväänsä syystäkin tyytyväinen.

– Tosi yläkanttiin meni, aika-ajo oli ihan jo ylisuorittamista. Kotikisoissa semifinaaliin, aika huikea päivä, Poikonen sanoi ja kehui Mannilan tavoin vuolaasti myös huoltoryhmää.

Naisten kilpailussa Kähärä aloitti päivänsä hiihtämällä karsinnassa viidenneksi. Vaikka välieräpaikka on hyvä suoritus, päivästä jäi lopulta monenlaisia mietteitä.

– Vähän jäi harmittamaan, miten tuo välierä meni, kun katsoin sitä nyt jälkeenpäin nauhalta. En tajunnut kisatilanteessa, että sisäreuna olisi ollut vapaana. Tapahtumat menivät niin nopeasti. Olisin taistellut finaalipaikasta paremmin, jos olisin pysynyt vaan sillä ladulla lopussa, Kähärä tuumi.

–  Aika-ajo oli itselleni aika iso yllätys, että noin hyvälle sijalle pääsin. Jos alkuerää ja välierää vertaa, välierässä tuntui paremmalta. Alkuerä on minulle monesti ollut se vaikein erä ja sitä se oli vähän nytkin. Onneksi siinä mentiin sen verran kovaa, että aika riitti välieriin, Kähärä sanoi.

Karsinnoista jatkoon pääsivät suomalaisista myös Amanda Saari (16:s) ja Emmi Lämsä (21:s).

Tulokset
Naiset | Miehet

Suomalaisten kommentit SoundCloudissa