Mäkihypyssä pirteä päivä Salpausselällä – Nousiaiselle uran paras mc-sijoitus

SHL / Pepe Korteniemi

Salpausselälle siirretty Sapporon mäkikilpailu alkoi perjantaina kovassa lumisateessa. Lumisateen vuoksi karsinta jouduttiin perumaan ja itse kilpailuun pääsi 68 hyppääjää.

Suomalaisittain päivä oli pirteä, kun Antti Aalto sijoittui 17:nneksi ja Eetu Nousiainen oli 18:s.

Aalto nautti kilpailemisesta reilun viikon tauon jälkeen.

”Olihan tuossa jo kisataukoa tarpeeksi. Tänään sain kaksi aika hyvää hyppyä, vaikka toisessa ponnistuksen ajoitus oli myöhässä. Sen kun saa kohilleen, niin saa pitkiäkin hyppyjä aikaiseksi”, iloitsi Aalto ja jatkaa hyvillä mielin viikonlopun seuraaviin kisoihin.

SHL / Pepe Korteniemi

Eetu Nousiainen hyppäsi uran parhaaseen maailmancupin sijoitukseen. Helpottunut Nousiainen on malttanut tehdä työtä oman potentiaalin löytämiseksi.

”Helpottunut ensinnäkin, pitkä työ on tehty tässä ja pyristelty. Nyt on opittu kilpailemaan Continental Cupin puolella ja hieno fiilis, kun saa kaksi hyvää hyppyä tuohon”, sanoi Nousiainen.

Kaikkea ei vielä ole 50-vuotiaassa Lahden betonissa näytetty.

”Ei ollut teknisesti parhaita hyppyjä, tiedän mitä lähden tekemään viikonlopun seuraaviin kisoihin. Yksinkertaisesti sain vain kaiken itsestä ulos, ei mennyt höyryämisen puolelle”, jatkoi iloinen Nousiainen.

Niko Kytösaho oil 41:s, Kalle Heikkinen 53:s, Eetu Meriläinen 60:s, Andreas Alamommo 61:s, Arttu Pohjola 64:s ja Henri Kavilo ensimmäisessä maailmancupin kilpailussa 65:s.

Tulokset