Mäkihypyn RAW AIR jatkui Lillehammerissa – Nuorten MM-kisoissa miehet niukasti ulos finaalikierrokselta

@Pepe Korteniemi

Mäkihypyn maailmancup jatkui Lillehammerin HS140-mäessä RAW AIR Tourin henkilökohtaisella kilpailulla. Naisissa Julia Kykkänen oli 26:s ja miehissä Eetu Nousiainen jatkoi vahvoja hyppyjään ja nappasi muutaman maailmancupin pisteen ollen 27:s.

Nousiaisen hypyt kantoivat Lillehammerin mäessä 123,5 ja 132 metriä. Hyvä vire jatkuu.

”Hyvä vire jatkuu Lahden jälkeen Norjassakin. Ei ne hypyt ole parhaalla tasolla, mutta lisää itseluottamusta tulee siitä, että huonoillakin hypyillä voi pärjätä”, sanoo Nousiainen ja nauttii hyppäämisestä.

Tulokset tulevat onnistuneiden hyppyjen kautta.

”Nyt keskitytään aina vaan seuraavaan hyppyyn ja katsotaan tuloslistaa sen jälkeen”, täsmentää Nousiainen.

Niko Kytösaho jäi niukasti toiselta kierrokselta ollen 32:s. Antti Aalto oli 37:s.

Naisten kilpailussa Suomen kaksikolle kertyi lisää maailmancupin pisteitä. Julia Kykkänen hyppäsi kahdesti 117 metriä ja oli kilpailun 26:s. Jenny Rautionaho liiteli sijalle 30.

Maailmancup I Tulokset
Naiset I Miehet

Puolan Zakopanessa hypättiin tänään nuorten MM-kisoissa mäkihypyn henkilökohtaiset kilpailut

Naisten kilpailussa vasta 15-vuotias Sofia Mattila hyppäsi ensimmäisissä nuorten MM-kisoissaan sijalle 36. Mattilan kilpailuhyppy kantoi 72 metriä.

”Aika on mennyt hyvin Puolassa, eikä isoa kisahässäkkää ole ollut. Kisapuku kärsi hieman koekierroksen pienessä kaatumisessa. Kisahyppy ei onnistunut, mutta muuten kisasta jäi ihan hyvä fiilis”, mietti ensikertalainen Mattila.

Mattila edustaa jämsänkoskelaista Jokilaakson Mäkiseuraa. Toinen suomalaisedustaja Lahden Hiihtoseuran Julia Tervahartialaoli kilpailun 37:s.

Miesten nelikko jäi niukasti ulos toiselta kierrokselta. Lahden Hiihtoseuran Kasperi Valto oli parhaana suomalaisena 31.

”Valitettavan piippuun jäi tulos. Tavoiteltiin kahta miestä toiselle kierrokselle, mutta onnistumista kisassa ei tullut ja sen myötä tulos jäi vaisuksi”, analysoi nuorten maajoukkueen valmentaja Lauri Hakola.

”Taso ei ole tällä hetkellä siellä, että taisteltaisiin hyvistä sijoituksista. Jokaisella miehellä on mahdollisuudet ihan mihin vaan, mutta järjestelmänä ja joukkueenakin meidän pitää pystyä tekemään parempaa työtä”, lopettaa Hakola.

Tomas Kuisma oli kilpailun 34:s ja Vilho Palosaari 35:s. Suomen neljäs mies Tuomas Kinnunen hylättiin.

Perjantaina nuorten MM-kisoissa kilpaillaan jälleen yhdistetyssä. Lauantaina on joukkuemäkien vuoro ja sunnuntaina hypätään vielä sekajoukkuekilpailu.