Mäkihypyn naisten maailmancup päätökseen Salpausselän kisoissa – Jenny Rautionaho päivän 12.

© Thibaut/NordicFocus

Mäkihypyn naisten maailmancupin päätöskilpailu käytiin tänään Salpausselän kisoissa. Jenny Rautionaho jatkoi vahvoja otteitaan ja oli upeasti kilpailun 12. Rautionahon hypyt kantoivat tänään 114,0 ja 118,5 metriä. Maailmancupin kokonaistuloksissa Rautionaho sijoittui sijalle 27. Muista suomalaista Julia Kykkänen oli päivän kilpailun 25. ja Sofia Mattila 32. Kilpailun voittoon hyppäsi Japanin Yuki Ito ennen Norjan Anna Odine Stroemia ja Saksan Katharina Althausia. Naisten maailmancupin voitti Itävallan Eva Pinkelnig.

– Huikea päivä ja top 15 -sijoitus tähän päätökseen, niin voi olla aika tyytyväinen. Vähän ensimmäinen hyppy tänään epäonnistui mutta kiva oli päästä Lahteen päättämään kausi. Aika huikea ollut loppupuolisko tästä kaudesta, joka antaa paljon lisämotivaatiota tuleviin kausiin, Rautionaho summasi.

Myös naisten päävalmentaja Ossi-Pekka Valta oli tyytyväinen päivään.

– Ensinnäkin oli hienoa, että saatiin nuori urheilija Sofia Mattila mukaan kilpailemaan ja saamaan lisää kokemusta isommista kekkereistä. Kokeneemmista urheilijoista molemmat tänään 25:n parhaan joukossa. Julialta etenkin toisen kierroksen hyppy oli hyvä ja varmasti jätti paremman maun kilpailusta. Jenny taas on naputellut tasaisesti viidentoista sakkiin ja kolkuttelee kymmenen kärkeä. Kaudesta yleisesti voisi sanoa, että etenkin alku- ja loppukausi olivat Jennyltä hyvää tekemistä. Aika tapahtumarikas kausi ollut, joten tämä oli hieno lopetus kauteen. Tuosta on hyvä lähteä tulevaa kohti entistä kovemmalla nälällä, Valta kertoi.

Kilpailun tulokset
Maailmancupin kokonaistulokset
Lahti, Suomi 24.-26.3.