Mäkihypyn maajoukkueet kaudelle 2021-2022 on julkistettu


Miesten mäkimaajoukkue tulevalle kaudelle tiivistyy kolmeen urheilijaan, kun Antti AaltoNiko Kytösaho sekä Arttu Pohjola jatkavat maajoukkueen mukana. Naisten puolella neljä urheilijaa tulee harjoittelemaan maajoukkueessa.

Mäkihyppymaajoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen katsoo urheilijavalinnoissa tulevaan olympiakauteen.

– Isossa kuvassa tähdätään Pekingin talviolympialaisiin, halutaan terävöittää ja tiivistää kärkeä. Sen puolesta on selkeää että Niko ja Antti ovat mukana joukkueessa. Arttu Pohjola on ottanut viimeisen vuoden aikana hyviä askeleita eteenpäin. Hän on nuori, ja pääsee nyt tekemään oikean ensimmäisen kauden ammattimaisesti valmentuen. Halutaan antaa Artulle mahdollisuus, hän on positiivinen ja erittäin hyvän asenteen omaava urheilija.

Vaikka leirityskauden alussa a-maajoukkue on pieni, ei potentiaalisia urheilijoita jätetä kilpailuttamatta. Maajoukkueen takana laadukas päivittäisharjoittelu on mahdollista akatemioissa ammattivalmentajien valmennuksessa.

– Korostettakoon, että ovi ei ole mennyt kiinni keneltäkään. Suomen mäkihypyssä pelataan niin pienillä määrillä, että ovi on auki myös jatkossa. Hyvillä suorituksilla ja hyvällä tekemisellä maajoukkueen ovet on auki kaikille, Väätäinen kertoo.

Naisten joukkueen valmentaja Ossi-Pekka Valta näkee, että naisten maajoukkueen urheilijoilla on ollut hyvää kehittymistä viime kaudet. Uutena joukkueeseen nousee Jokilaakson Mäkiseuraa edustava vasta 15-vuotias Sofia MattilaJulia Kykkänen valmistautuu kauteen omatoimisesti, ja osallistuu maajoukkuetoimintaan todennäköisesti leirien muodossa.

-Sofia Mattila on nuori potentiaalinen urheilija, jolla on erittäin kova palo kehittyä. Maajoukkueen mukaan hän nousee mukautetulla mallilla, Valta toteaa.

Nuorten maajoukkueessa tulee harjoittelemaan tulevalla kaudella viisi urheilijaa. Heidän valmentajanaan aloittaa Lauri Hakola. Yläkoululeiritykseen on valittu kuusi urheilijaa, ja heidän vastuuvalmentajanaan on Kimmo Yliriesto.

A-maajoukkue, naiset

Susanna Forsström
Julia Kykkänen
Sofia Mattila
Jenny Rautionaho

A-maajoukkue, miehet

Antti Aalto
Niko Kytösaho
Arttu Pohjola

Katso valmennusryhmät kokonaisuudessaan tästä