Mäkihypyn maailmancupit päätökseen Hinzenbachissa ja Oberstdorfissa – Rautionaholle ja Kytösaholle TOP20-sijoitukset

© Reichert/NordicFocus

Mäkihypyn maailmancupviikonloppu saatiin päätökseen Hinzenbachissa ja Oberstsdorfissa. Jenny Rautionaho oli naisten kilpailun 18. Hinzenbachin HS90-mäessä. Rautionahon hypyt kantoivat 83,5 ja 79,5 metriä. Julia Kykkänen karsiutui kilpailun toiselta kierrokselta (36.). Kilpailun voittoon hyppäsi eiliseen tapaan Itävallan Eva Pinkelnig.

Jenny Rautionaho onnistui viikonlopun molempina päivinä sijoittumaan kahdenkymmenen parhaan joukkoon. Hypyissä oli kuitenkin hänen mukaansa petrattavaa.

– Vaikea päivä. Mäessä ei oikein yhtään oikeaa asiaa tapahtunut tänään. Unohdetaan tää päivä ja jatketaan paremmalla fiiliksellä ja paremmalla hyppäämisellä sit ens viikonloppuna Salppurilla, totesi Rautionaho.

Mäkihypyn maailmancup
Hinzenbach 24.-25.2.2024
Naisten kilpailun tulokset
Jenny Rautionahon kommentit

Myös miesten kisaviikonloppu saatiin päätökseen Oberstdorfin lentomäessä. Niko Kytösaho oli päivän parhaana suomalaisena kilpailun 19. hypyillä, jotka kantoivat 204,0 ja 220,0 metriä. Eetu Nousiainen karsiutui niukasti toiselta kierrokselta (31.) ja myös Kasperi Valton kilpailu päättyi ensimmäiselle kierrokselle (35). Kilpailun voittoon hyppäsi Itävallan Stefan Kraft.

Niko Kytösaho onnistui nostamaan asemiaan viisi sijaa toisen kierroksen hienolla hypyllään.

– Eka kiekka oli vähän heikko, ei mikään älyttömän hyvä. Vähän lipsahti. Toinen oli sitten taas hyvä hyppy. Siinä sai tehtyä vähän paremmin jalalla sen homman, niin sitten heti lentomäessä se ero on aika radikaali tuolla lopussa. Kiva, että sai päätettyä hyvään hyppyyn tämän viikonlopun, että pääsi vähän lentämäänkin tolla viimeisellä. Tästä on hyvä lähteä kotiin. Tätä on odotettu, kun kuukausi on oltu reissussa ja nyt vihdoin ja viimein pääsee kotiin ja sieltä sitten Salppurille. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan, summasi Kytösaho.

Oberstdorf 23.-25.2.2024
Miesten kilpailun tulokset
Niko Kytösahon kommentit