Mäkihypyn maailmancupin henkilökohtainen kisakausi päättyi suomalaisten osalta – Kytösaho hyppäsi ennätyksen 233 metriä

@ Pepe Korteniemi

Mäkihypyn maailmancupin toiseksi viimeinen henkilökohtainen kilpailu hypättiin Slovenian Planicassa. Suomalaiset eivät yltäneet toiselle kierrokselle. 

Koekierroksella 233 metrisellä hypyllään säväyttänyt Niko Kytösaho liiteli ensimmäisellä kierroksella 214 metriä ja oli 35:s.

”Koekierros oli hyvä veto siihen nähden, että selkä on ollut tänään aika lailla kaput. Olihan se hemmetin siisti fiilis päästä lentämään”, fiilisteli Kytösaho pituusennätystään.

Kilpailuhyppy sen sijaan noudatti suurelta osin koko talven vallalla ollutta kaavaa.

”Silloin kun hyppy ei merkkaa mitään, niin silloin pystyy hyppäämään hyvin. Mutta kun pitäisi kisassa suorittaa, niin ei tule mitään. Missään vaiheessa ei päässyt oikeen lentämään ja oli epäbalanssissa koko lento”, analysoi Kytösaho.

Eetu Nousiainen epäonnistui avauskierroksen hypyssään, eivätkä virtaukset olleet miehen puolella tänään. Nousiainen oli 40:s. 

Suomalaisten osalta mäkihypyn henkilökohtaiset kilpailut ovat nyt hypätty, kun sunnuntain kilpailuun selviää maailmancupin pisteiden 30 parasta urheilijaa. Lauantaina kilpaillaan vielä viimeinen joukkuemäen kilpailu klo 10:45 alkaen (Suomen aikaa). Suomen joukkueessa hyppäävät Kytösahon ja Nousiaisen lisäksi Antti Aalto ja Kalle Heikkinen

Tulokset
Niko Kytösahon kommentit SoundCloudissa