Mäkihypyn maailmancupin avausviikonloppu päätökseen – Jenny Rautionaho parhaaseen suomalaissuoritukseen

© Reichert/NordicFocus

Mäkihypyn maailmancupin avausviikonlopun toiset henkilökohtaiset kilpailut hypättiin tänään Puolan Wislassa. Parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi eiliseen tapaan Jenny Rautionaho, joka oli naisten kilpailun 18. Rautionahon hypyt kantoivat 117,5 ja 116 metriä. Julia Kykkänen sijoittui kilpailussa sijalle 29. Kykkäsen hypyt kantoivat 111 ja 100,5 metriä. Naisten kilpailun voittoon hyppäsi Itävallan Eva Pinkelnig. Miesten kilpailussa suomalaiset jäivät niukasti toisen kierroksen ulkopuolelle. Parhaasta sijoituksesta vastasi Antti Aalto, joka oli kilpailun 32. Niko Kytösaho oli kilpailun 33., Eetu Nousiainen 35. ja Vilho Palosaari 46. Miesten kilpailun voitti Puolan Dawid Kubacki.

Vahvasti viikonloppuna hypännyt Jenny Rautionaho oli tyytyväinen maailmancupin avaukseen.

– Päivän kisa oli ihan ok, vaikka ei ihan yhtä hyvää tekemistä kuin eilen. Kaikin puolin kuitenkin hyvä viikonloppu ja huomattavasti parempi kuin yksikään viikonloppu viime kaudella. Totta kai pitää olla tyytyväinen, vaikka tänään jäikin vähän hampaankoloon. Ensimmäinen viikonloppu takana ja nyt on jo saman verran maailmancupin pisteitä, kun koko viime kaudella. Eteenpäin on menty jokaisella osa-alueella, kertoo Rautionaho.

Miesten päävalmentaja Janne Väätäinen oli luonnollisesti pettynyt, ettei maailmancup-pisteitä avausviikonlopulta kertynyt mutta näki viikonlopussa myös positiivisia asioita.

– Kova ja opettavainen avaus kauden alkuun. Kyllähän avausviikonloppuun lähdettiin kieltämättä kovemmilla odotuksilla, mutta sunnuntaina teimme joukkueena hyvän nousun, kun kaikki hyppääjät olivat mukana kilpailussa. Toki kun viikonlopusta tulee nolla pistettä, olisi helppo maalailla piruja seinille. Vähän kun katsotaan tuloksen taakse niin meillä on kuitenkin kolme hyppääjä parin sijan päässä toisesta kierroksesta ja potentiaalia korkeammille sijoille. Tietysti on selvä, että työtä on paljon tehtävänä ja on paljon pieniä asioita, joissa meidän pitää olla parempia. Jatketaan nöyrää työn tekemistä, niin tuloksia alkaa jossain vaiheessa tulemaan, toteaa Väätäinen.

Viikonlopun aikana mieshyppääjiltä nähtiin yksittäisiä lupaavia hyppyjä ja maailmancup-debyyttiään hypännyt Vilho Palosaari esiintyi mallikkaasti hypäten molemmista karsinnoista mukaan kilpailuihin. Myös avausviikonlopun olosuhteet saivat päävalmentajalta kiitosta.

– Antti Aallon karsintasuoritus lauantailta ja Eetu Nousiaisen suoritus tänään karsinnassa olivat sellaisia, joilla voi nousta parhaimmillaan hyvillekin sijoille. Debytantti Vilho Palosaarelta myös erinomainen avaus maailmancupissa. Siinä on varmasti kaveri, josta kuullaan tulevaisuudessa lisää. Olosuhteisiin täytyy myös olla tyytyväinen. Olemme lajina äärimmäisen onnekkaassa asemassa, että vaikkei lunta olisikaan, niin maailmancup pystytään aloittamaan, Väätäinen lisää.

Kilpailut hypättiin Wislan HS134-mäestä muoviseen alastulorinteeseen.

Naisten kilpailun tulokset
Jenny Rautionahon kommentit SoundCloudissa
Miesten kilpailun tulokset