Mäkihypyn maailmancup-kausi starttasi Rukalla – kolme suomalaista ylsi toiselle kierrokselle

© Jesse Väänänen

Mäkihypyn maailmancup-kausi käynnistettiin Rukalla lauantaina henkilökohtaisella osakilpailulla. Perjantain karsinnasta päivän kilpailuun tiensä selvittivät Niko Kytösaho, Kasperi Valto, maailmancupissa debytoinut Mico Ahonen, Eetu Nousiainen, Antti Aalto ja Vilho Palosaari. Lauantain kilpailussa nähtiin onnistumisia, kun kolme suomalaista nähtiin toisella kierroksella. Ensimmäisen kierroksen parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Kasperi Valto, joka oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 9:s. Lopputuloksissa parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Antti Aalto, joka oli kilpailun 18:s. Niko Kytösaho oli kilpailun 19:s, Kasperi Valto 24:s, Mico Ahonen 44:s, Vilho Palosaari 45:s ja Eetu Nousiainen 49:s.

Antti Aalto oli tyytyväinen päivän suorituksiinsa.

– Tänään oli ihan hyvä päivä. Ensimmäisen kierroksen hyppy oli huomattavasti parempi, mitä viralliset hypyt ovat olleet. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen kilpailuun, Aalto kommentoi.

Päivän kilpailussa säväyttänyt Kasperi Valto oli iloinen ja tyytyväinen kauden avaukseensa.

– Hyvät fiilikset toki on ja pääsi tuossa nauttimaan ja tuulettelemaankin ensimmäisellä kierroksella. Toka hyppy ei sitten ihan niin hyvä ollut, mutta silti kokonaisuutena täytyy olla tyytyväinen tähän päivään. Tästä on hyvä jatkaa, summasi Valto.

Kilpailun tulokset

Ruka Nordic jatkuu mäkihypyn osalta sunnuntaina henkilökohtaisella osakilpailulla.