Mäkihypyn maailmancup-kausi käyntiin – Päävalmentaja Janne Väätäisen ennakkonostot

Mäkihypyn maailmancup käynnistyy viikonloppuna Venäjän Nizhny Tagilissa. Suomen joukkueesta puomilla nähään Antti Aalto ja Niko Kytösaho. Millaisista lähtökohdista Suomen joukkue suuntaa kohti talvikauden avausviikonloppua? Katso mäkihyppymaajoukkueen päävalmentaja Janne Väätäisen nostot avausviikonlopun alla.

  • Viime viikonlopulta alla neljä mäkiharjoitusta loistavissa Planican olosuhteissa, tärkeimpänä asiana jääladulta hyppääminen. Alkuviikosta treenattu rauhallisemmin, fysiikkaa ja kehonhuoltoa.

  • Eilen ensimmäiset tuntumat Nizhny Tagilin mäkeen. Nizhnyssä tällä hetkellä mahtavat talviolosuhteet. Tänään (karsintapäivänä) on hieman tuulisempi päivä.

  • Niko kilpailee Nizhny Tagilissa ensimmäistä kertaa. Myös päävalmentajalle Nizhny Tagil on uusi kilpailupaikkakunta.

  • Kauden avaus on aina hieman kysymysmerkki, mutta Suomen joukkue lähtee levollisin mielin kauden avaukseen. Taustalla laadukas valmistautuminen. Suomalaiskaksikko on hypännyt hyvällä tasolla, perustekeminen on ollut hyvää. Molemmilla pientä viilaamista. Jos hypätään omalla tasolla, niin tulos on hyvä.

Kilpailuviikonloppu käynnistyy tänään karsinnalla klo 17.30 Suomen aikaa. Katso viikonlopun aikataulut ja TV-lähetykset alta.

Viikonlopun kilpailuaikataulu

Seuraa joukkueen otteita sosiaalisen median kanavissa