Mäkihypyn maailmancup jatkui Trondheimissa Raw Air -kiertueella

© Thibaut/NordicFocus

Mäkihypyn maailmancup jatkui tänään Trondheimissa Raw Air -kiertueen kolmansilla osakilpailuilla HS105-mäestä. Miesten kilpailussa päivän parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Niko Kytösaho, joka oli lopputuloksissa päivän 25. Kytösahon hypyt kantoivat 100,0 ja 97,0 metriä. Muut suomalaiset eivät yltäneet kilpailun toiselle kierrokselle. Eetu Nousiainen oli kilpailun 33., Antti Aalto 37. ja Kasperi Valto 50. Miesten kilpailun voittoon hyppäsi Japanin Ryoyu Kobayashi.

– Vähän kaksijakoiset fiilikset. Ensimmäisen kierroksen hyppy oli omasta mielestä ihan hyvä veto, mutta jostain syystä ei tullut kompensaatioista oikein mitään. Ei sitten riittänyt mihinkään se hyppy. Mielestäni hyppynä se oli parempi, kun mitä tulos oli. Toisella en pystynyt sitten paikkaamaan. Ei hirveän hyvät fiilikset jääny tuosta. Tärkeintä nyt kuitenkin, että saatiin molemmat kierrokset hypättyä, ettei pudottu kokonaiskilpailun kelkasta pois. Tämä oli ainoa päivä pikkumäkeä, joka oli ennakkoonkin se vaikein mäki itselle. Huomenna päästään taas isoon mäkeen, niin pitäisi homman helpottua, Kytösaho summasi.

Mäkihypyn naisten maailmancup jatkui niin ikään Raw Air -kiertueella Trondheimissa. Naisten kilpailussa Jenny Rautionaho oli päivän 23. Rautionahon hypyt kantoivat tänään 84,0 ja 91,5 metriä. Julia Kykkänen karsiutui kilpailun toiselta kierrokselta ja oli päivän 34. Naisten kilpailun voittoon hyppäsi Norjan Eirin Kvandal.

– Vähän haastavampi jakso on tällä hetkellä tulosten suhteen. Julialla oli aamulla harjoitushyppy hyvä, mutta ei saanut tehtyä samaa sitten karsinnassa eikä kilpailussa. Jennyllä puolestaan karsintahyppy oli vähän parempi, mutta illan kilpailu oli haastava. Ponnistuksen ajoitus oli myöhässä ja se vei parhaimman terän. Huomenna jatketaan suurmäessä ja sinne pää pystyssä tekemään rentoja omia suorituksia, niin katsotaan, mihin se riittää, kertoi naisten päävalmentaja Ossi-Pekka Valta.

Mäkihypyn maailmancup
Trondheim, Norja 12.-13.3.2024
Miesten kilpailun tulokset
Naisten kilpailun tulokset
Niko Kytösahon kommentit
Naisten päävalmentaja Ossi-Pekka Valtan kommentit