Mäkihypyn maailmancup jatkui Saksan Titisee Neustadtissa – Antti Aalto parhaana suomalaisena sijalle 20.

© Thibaut/NordicFocus

Mäkihypyn maailmancup jatkui Saksan Titisee Neustadtissa miesten henkilökohtaisella kilpailulla HS142-mäestä. Päivän parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Antti Aalto, joka hyppäsi sijalle 20. Myös Niko Kytösaho ylsi maailmancupin pisteille tullen sijalle 26. Eetu Nousiainen karsiutui kilpailun toiselta kierrokselta ollen lopputuloksissa 40. Vilho Palosaari ei selvinnyt karsinnasta mukaan kilpailuun. Kilpailun voittoon hyppäsi Slovenian Anze Lanisek ennen Puolan Dawid Kubackia ja Saksan Karl Geigeria.  

– Tämän päivän kisassa tuli aika samanlaisia hyppyjä, kun eilisissä harjoituksissa. Hyppääminen ei kuitenkaan ole vielä sitä mitä haetaan. Suunta on kuitenkin oikea. Ei huono päivä sinänsä ja tästä on hyvä lähteä jatkamaan, Aalto summasi päivää.

Niko Kytösaho oli tyytyväinen harjoitus- ja karsintahyppyihin mutta kilpailuhypyt eivät kulkeneet samaan tapaan. Rentoutta pitäisi löytää myös kisasuorituksiin.

– Eilinen treeni ja karsinta oli perushyvää tekemistä. Kilpailemisen kanssa on kuitenkin aika paljon vielä työstämistä. Jostain syystä menee homma aika jäykäksi, kun pitää kisaa alkaa hyppäämään. Tulee tekniikkavirheitä ja rentous häviää, niin ei tule energiaa oikein hyppyihin. Pitää vaan yrittää huomiselle ja sunnuntaille saada rentous mukaan kilpailuihin, Kytösaho purki päivää.

Mäkihypyn maailmancup jatkuu Titisee Neustadtissa huomenna Mixed Team -joukkuekilpailulla. Sunnuntaina vuorossa ovat naisten ja miesten henkilökohtaiset kilpailut.


Niko Kytösahon ja Antti Aallon kommentit SoundCloudissa
Miesten kilpailun tulokset
Mäkihypyn maailmancup
Titisee Neustadt, Saksa 9.-.11.12. 2022

Seuraa joukkuetta sosiaalisessa mediassa

Ski Jumping Team Finland – #sjteamfin I Facebook I Instagram I Twitt