Mäkihypyn maailmancup jatkui Lillehammerissa – Niko Kytösaho 27. päivän kilpailussa

© NordicFocus

Mäkihypyn maailmancup jatkui RAW AIR Tournamentissa Lillehammerin miesten toisella kilpailulla. Niko Kytösaho oli ainoana suomalaisena mukana päivän kilpailussa. Kytösahon hypyt kantoivat tänään 124,5 ja 116 metriä, jotka riittivät kilpailussa sijalle 27. Muista suomalaisista Antti Aalto ja Kalle Heikkinen eivät osallistuneet kilpailun karsintaan sairastumisten takia. Eetu Nousiainen läpäisi kilpailun karsinnan mutta ei startannut kilpailuun niin ikään sairastumisen takia. Kilpailun voittoon hyppäsi Puolan Dawid Kubacki ennen Slovenian Anze Lanisekia ja Itävallan Daniel Tschofenigia.

– Sanotaan näin, että vihdoin on viimeinen suurmäen kilpailu hypätty. Tänään alkoi selkeästi jo huomaamaan, että alkaa kroppa olla aika väsynyt. Tässä on kuitenkin kahdeksan päivää putkeen hypätty, niin alkaa pikkuisen jo painamaan ja se näkyi mäessäkin. Tänään myös aika paljon tuulet vaihteli eikä oikein lottorivikään siltä osin osunut. Täytyy kuitenkin tähän astiseen Raw Airiin olla tyytyväinen. Neljä kisaa hypätty ja neljä kertaa toisella kierroksella, niin tässä ollaan ihan hyvissä asemissa, kun lähdetään lentomäkeen. Nyt vaan koitetaan levätä niin hyvin kuin mahdollista ja huomenna päästään hetken tauon jälkeen taas lentämään, Kytösaho summasi.

RAW AIR Tournament jatkuu viikonloppuna Vikersundissa. Antti Aalto ja Kalle Heikkinen matkustavat sairastumisista johtuen takaisin Suomeen eivätkä jatka muun joukkueen mukana Vikersundiin.

Kilpailun tulokset
Niko Kytösahon kommentit
Lillehammer, Norja 13.–16.3.  
RAW AIR Tournamentin kokonaistilanne