Mäkihypyn maailmancupit jatkuivat Lillehammerissa – Jenny Rautionaho päivän 12.

© Authamayou/NordicFocus

Mäkihypyn maailmancup jatkui tänään Lillehammerissa HS140-mäessä. Naisten kilpailussa Jenny Rautionaho jatkoi hyviä otteitaan ollen kilpailun kahdestoista. Rautionahon hypyt kantoivat tänään 126,0 ja 122,5 metriä. Muista suomalaisista Julia Kykkänen (31.) karsiutui kilpailun toiselta kierrokselta. Naisten kilpailun voittoon hyppäsi Ranskan Josephine Pagnier ennen Kanadan Alexandria Loutittia ja Norjan Eirin Maria Kvandalia.

– Kaikin puolin hyvä avausviikonloppu. Yhdestoista ja kahdestoista sija, ja myös tänään ihan hyviä hyppyjä. Toinen hyppy vähän pyöri varpaille liikaa eteen ja jäi metrejä uupumaan mutta ihan tyytyväinen saa kuitenkin olla. Tästä on hyvä jatkaa parin viikon päästä kohti Engelbergiä, Rautionaho summasi.

Miesten kilpailussa parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Antti Aalto, joka oli kilpailun 16. Aallon hypyt kantoivat tänään 124,0 ja 131,5 metriä. Myös Eetu Nousiainen oli mukana toisella kierroksella sijoittuen kilpailussa sijalle 29. Muista suomalaisista Niko Kytösaho (31.) ja Kasperi Valto (44.) eivät yltäneet kilpailun toiselle kierrokselle. Miesten kilpailun voittoon hyppäsi Itävallan Stefan Kraft ennen Saksan Andreas Wellingeria ja Itävallan Jan Hoerlia.

– Oli huomattavasti parempaa tekemistä kuin eilen pienessä mäessä. Ensimmäinen hyppy ei ollut mikään nappisuoritus mutta pääsin siitä jatkamaan toiselle kierrokselle. Toisella kierroksella sain palikat paremmin kohdalleen. Sain tasapainoisesta asennosta työnnettyä latua kohti, niin pääsin hyvälle lentoradalle ja se kantoi suht pitkälle. Ihan hyvä lopetus päivälle, Aalto kertoi.

Naisten kilpailun tulokset
Miesten kilpailun tulokset
Urheilijakommentit SoundCloudissa