Mäkihypyn maailmancup jatkui joukkuekilpailuilla Zaossa ja Zakopanessa

© Reichert/NordicFocus

Mäkihypyn naisten maailmancupissa Zaossa oli tänään vuorossa Super Team -joukkuekilpailu. Suomen kaksikko Jenny Rautionaho ja Julia Kykkänen sijoittuivat kilpailussa sijalle 10 eikä suomalaisia nähty näin ollen kilpailun finaalikierroksella. Jenny Rautionahon hypyt kantoivat tänään 89,5 ja 95,0 metriä, ja Julia Kykkäsen 80,0 ja 73,0 metriä. Kilpailun voittoon hyppäsi Slovenia kaksikolla Nika Kriznar ja Nika Prevc.

– Joukkuemäkipäivä ja molemmilla oli tänään vähän vaikeaa. Vauhdeista näki, ettei ollut sellaista rentoa ja hyvää menoa ainakaan itseltäni. Unohdetaan tämä päivä ja jatketaan huomenna, Rautionaho totesi.

Myös miesten maailmancup jatkui tänään joukkuekilpailulla. Zakopanessa hypätyssä kilpailussa Suomen nelikko Eetu Nousiainen, Kasperi Valto, Niko Kytösaho ja Antti Aalto sijoittui kilpailussa sijalle 10 eikä ollut mukana finaalikierroksella. Kilpailun voittoon hyppäsi Itävalta ennen Sloveniaa ja Saksaa.

– Tänään oli paljon hyvää, vaikka lopputulos olikin huono. Ehdottomasti olisi pitänyt päästä kahdeksan joukkoon. Kahden hypyn jälkeen tilanne oli hyvä ja vielä kolmannenkin jälkeen ihan ok. Antti Aallolle sattui sitten ihan mahdoton olosuhde, jossa keulan jälkeen hetkellisesti vastatuulta ja sen jälkeen 3,7 metriä takatuulta. Kokonaisuutena tässä oli paljon hyvää. Eetu Nousiaisen ensimmäisen kierroksen hyppy oli kolmanneksi paras. Yksittäisiä hyviä suorituksia saadaan, mutta ei ehjää kokonaisuutta. Olen kuitenkin iloinen, minkälaisella tiellä olemme yksilöinä, mäkihypyn lajijohtaja Mika Kojonkoski summasi.

Naisten maailmancup jatkuu sunnuntaina Zaossa henkilökohtaisella kilpailulla. Miesten maailmancup jatkuu niin ikään sunnuntaina henkilökohtaisella kilpailulla Zakopanessa.

Mäkihypyn maailmancup
Zao, Japani 18.-21.1.2024
Zakopane, Puola 19.-21.1.2024
Naisten kilpailun tulokset
Miesten kilpailun tulokset
Urheilijakommentit, Zao
Mika Kojonkosken kommentti, Zakopane