Mäkihypyn maailmancup jatkui joukkuekilpailuilla – Suomen joukkue miesten kilpailun kuudes ja naisten kilpailun yhdeksäs

© Reichert/NordicFocus

Mäkihypyn maailmancupissa hypättiin tänään miesten ja naisten joukkuekilpailut. Suomen miesten joukkue hyppäsi tasaisesti ollen kilpailun kuudes 1015,5 pisteellä. Joukkueessa hyppäsivät Vilho Palosaari (122,5m | 123,0m), Eetu Nousiainen (121,5m | 123,5m), Niko Kytösaho (133,5m | 129,5m) ja Antti Aalto (134,0m | 119,5m). Kilpailun voitti Itävallan joukkue 1151,5 pisteellä. Puola oli kilpailun toinen jääden Itävallasta vain pisteen. Saksa oli kilpailun kolmas.

– Tänään oli aika hyvää suorittamista koko joukkueelta. Varmaan porukka onnistui tänään paremmin, kun eilen karsinnassa ja henki oli hyvä. Hyppääminen oli jo kohtalaisen hyvää ja yleisö oli Zakopanessa mahtava. Pikkuisen oli vielä omassa hyppäämisessä teknisiä puutteita keulatyöskentelyssä mutta ensimmäinen hyppy oli jo aika lähellä hyvää, Aalto summasi kilpailua.

Myös Niko Kytösaho oli tyytyväinen päivän tekemiseen.

– Oli hyvä päivä, pitkästä aikaa sain kisoihin tehtyä semmoiset perushyvät suoritukset. Ihan selkeästi parempaa tekemistä kun mitä on pitkään aikaan kisoissa ollut. Vielä on pitkä matka mutta tämä oli iso askel eteenpäin kisahyppäämisessä, Kytösaho totesi.

Myös naisten maailmancupissa Japanin Zaossa oli tänään vuorossa joukkuekilpailu. Naisten kilpailu hypättiin kahden hengen joukkueissa hypättävällä Super Team -formaatilla. Kilpailussa hypättiin kolme kierrosta siten, että ensimmäisen kierroksen jälkeen 12 parasta joukkuetta jatkoi toiselle ja toiselta kierrokselta 8 parasta kolmannelle kierrokselle. Suomen joukkue oli kilpailun yhdeksäs 287,7 pisteellä. Joukkueessa hyppäsivät Julia Kykkänen (74,5m | 77,0m) ja Jenny Rautionaho (82,0m | 77,5m). Kilpailun voittoon hyppäsi Itävalta ennen Norjaa ja Saksaa.

Maailmancup jatkuu huomenna miesten ja naisten henkilökohtaisilla kilpailuilla.

Antti Aallon kommentit SoundCloudissa
Niko Kytösahon kommentit SoundCloudissa
Miesten kilpailun tulokset
Naisten kilpailun tulokset
Zao, Japani 12.-15.1.2023 (naiset)
Zakopane, Puola 13.-15.1.2023 (miehet)