Mäkihypyn kesä-SM-kisat hypätään viikonloppuna Lahdessa

Lahden Hiihtoseura jatkaa mäkihypyn tapahtuminen isännöimistä Lahden Urheilukeskuksessa, kun tulevana viikonloppuna 16.-17.10.2021 kilpaillaan mäkihypyn kesä-SM-kisat sekä nuorten sarjojen kesäcupin päätöskilpailut.

Viime viikonloppuna järjestetty juniorien Polku ylös ja lentoon -leiri keräsi leirikisoineen 78 mäkihypyn ja yhdistetyn junioria Lahteen ja Karpaloon. Nyt hyppääjät siirtyvät isojen mäkien puolelle.

Suomen mestaruuskilpailuissa kilpaillaan naisten ja miesten alle 18-vuotiaiden sarjoissa sekä yleisissä sarjoissa. Henkilökohtaiset SM-kisat hypätään lauantaina. Henkilökohtaisiin kisoihin on ilmoittautunut yhteensä 48 urheilijaa ja paikalla on kaikki Suomen kärkihyppääjät Antti Aaltoa lukuun ottamatta. Aalto joutuu jättämään kisat väliin pienen terveydellisen operaation vuoksi, mikä vaatii parin viikon lepojakson.

Kilpailunjohtaja Janne Tervahartiala on iloinen päästessään järjestämään kilpailuja pitkän koronakauden jälkeen. Lisäksi ilonaihetta tuo naishyppääjien määrän kasvu. 

”Onhan se todella mukava nähdä, että naisia on näin paljon näissä kisoissa. Enemmänkin vielä mahtuisi mukaan, mutta ei tietysti voi toivoa enempää, kun on kolminkertaistettu osallistujamäärä parin vuoden sisällä. Ja nuoriakin on vielä tulossa lisää”, sanoi Tervahartiala.

”Mukavaa muutenkin päästä järjestämään kisoja hieman hiljaisen viime talven jälkeen. Tervetuloa kaikille Lahteen viettämään hyppäämisen täyteistä viikonloppua!”, lopetti Janne Tervahartiala ja kutsui kaikki joukolla mäkimonttuun.

Miesten joukkuemäen SM-kisaan on ilmoittautunut seitsemän joukkuetta ja alle 18-vuotiaiden parikilpailuun viisi joukkuetta. SM-kisojen lisäksi Lahdessa hyppää 21 alle 16-vuotiasta nuorta mäkikotkaa ja pistää kesäcupin pakettiin.

OHJELMA