Mäkihypyn kesä-GP starttasi Puolan Wislasta – Niko Kytösaho ylsi uransa parhaaseen sijoitukseen

© Jesse Väänänen


Puolan Wislassa kilpailtiin tänään ensimmäiset kesä-GP:n osakilpailut sekä naisten että miesten osalta. Naisista Puolassa oli kisaamassa Jenny Rautionaho, jonka tasaiset hypyt siivittivät hänet lopputuloksissa sijalle 17. Rautionahon hypyt kantoivat HS134-mäestä 105 ja 104,5 metriä.


– Kesän ensimmäinen kisa ja samalla myös kesän ensimmäiset hypyt suurmäestä takana. Vähän oli vielä hakemista eilen ja tänään. Koekierroksella sain hyppyä jo vähän sinne päin, mutta kisassa kypärä puristi vähän, etten saanut tehtyä rentoa perustekemistä. Ei niin huono aloitus, ja onneksi huomenna on uusi päivä, Rautionaho kommentoi päivän kisaa. 

Kilpailun voitti Slovenian Ursa Bogataj, toiseksi hyppäsi Itävallan Marita Kramer ja kolmanneksi sijoittui Slovenian Nika Kriznar

Tulokset

Niko Kytösaholta uran paras sijoitus

Miehistä Niko Kytösaho vei osakilpailun parhaan suomalaissuorituksen nimiinsä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Kytösaho oli kahdeksantena ja lopputuloksissa kymmenes. Kytösaholle sijoitus oli hänen uransa paras tähän mennessä. Kytösahon hypyt HS134-mäestä olivat 125,5 ja 123 metriä. 


– Sijoitus on hyvä, ja siihen täytyy olla tietenkin tyytyväinen. Kaikin puolin hyvä startti kesäkisoihin, mutta hypyissä on vielä aika paljon tekemistä. Aika paljon parempaa on ollut treeneissä koko ajan, eli varaa on tuosta suorituksesta parantaa. Sijoitus oli kuitenkin erittäin hyvä siihen nähden, millaisia hypyt olivat. Otetaan tästä positiiviset asiat ja koitetaan saada huomiseksi taas parannettua hiukan ja päästä lähemmäs sitä normaalia treenitasoa, Kytösaho avaa päivän suoritustaan.  

Kilpailun toiseksi paras suomalaissuoritus nähtiin Eetu Nousiaiselta, joka oli lopputuloksissa 21. Nousiaisen hypyt kantoivat 118 ja 121 metriä. Ensimmäiseen kesä-GP-kilpailuunsa osallistuneen Eetu Meriläisen ensimmäisen kierroksen hyppy ei yltänyt toiselle kierrokselle. Hänen ensimmäisen kierroksen hyppynsä oli 109,5 metriä, ja Meriläinen oli lopputuloksissa 39. Antti Aalto ei osallistunut Wislan kesä-GP:n osakilpailuun lievästä sairastumisesta johtuen.

Miesten päävalmentaja Janne Väätäinen oli kaiken kaikkiaan tyytyväinen päivän suorituksiin.

– Nikolla uran paras sijoitus, mikä on ilman muuta hieno juttu. Eetu Meriläisellä oli debyytti kesäkarkeloissa tällä tasolla. Vaikka Eetu ei toiselle kierrokselle päässytkään, ei hänellä kuitenkaan ole syytä olla lainkaan pettynyt. Nousiaisen Eetulla ei suoritukset varmaankaan olleet sitä tasoa, mihin hän pystyisi, mutta siitä huolimatta sijoitus 21. Kokonaisuus on ilman muuta positiivisen puolella. Vaikka kaikki olivat varmaan aika kaukana siitä omasta kohtuullisen normaalista hyvästä suorittamisesta, siitä huolimatta pystyttiin ottamaan tuollaisia sijoituksia. Se on hyvä juttu ja kertoo siitä, että taustalla on paljon asioita, mitkä ovat menneet oikeaan suuntaan. Huomenna vielä hypätään täällä kisa, ja katsotaan yhteenveto sitten sen jälkeen, Väätäinen summaa.

Kilpailun voitti Puolan Dawid Kubacki, toiseksi hyppäsi Puolan Kamil Stoch ja kolmanneksi sijoittui Karl Geiger.

Tulokset

Wislan kesä-GP jatkuu huomenna karsintojen ja osakilpailujen merkeissä sekä naisten että miesten osalta.

Seuraa joukkuetta sosiaalisessa mediassa

Ski Jumping Team Finland – #sjteamfin I Facebook I Instagram I Twitter