Mäkihypyn joukkuemäkien Suomen mestaruudet Rovaniemelle ja Kuopioon 

Mäkihypyn ja yhdistetyn kesän SM-kilpailut päättyivät Lahdessa sunnuntaina mäkihypyn joukkuekilpailuilla. Päivän kilpailuohjelmassa oli yleisen sarjan joukkuemäet sekä 18-sarjan sekajoukkuekilpailu. Joukkuekilpailut hypättiin 2 hengen joukkueilla.

Naisten joukkuemäen voittoon hyppäsi Ounasvaaran Hiihtoseura joukkueella Jenny Rautionaho ja Annika Malacinski. Eroa hopealle sijoittuneeseen Helsingin Mäkihyppääjien joukkueeseen kertyi lähes 70 pistettä. Helsingin Mäkihyppääjien hopeajoukkueessa hyppäsivät Julia Kykkänen ja Anna Kerko. Kolmanneksi sijoittui Lahden Hiihtoseura, jonka joukkueen muodostivat  Heta Hirvonen ja Emilia Vidgren.

– Oli hieno kisapäivä. Keli oli hyvä ja ensimmäistä kertaa hypättiin joukkuemäkeä naisten kanssa, oli kyllä kivaa. Itsellä oli ensimmäisen kierroksen hypyssä vähän kiire lentää, toisella kierroksella teknisesti parempaa, kertasi voittajajoukkueen Jenny Rautionaho.

Naisten SM-joukkuemäki hypättiin Suomessa ensimmäistä kertaa.

– Hienoa, että saimme viimein naisten joukkuemäen mukaan kisaohjelmaan. Se kertoo osaltaan, että nais- ja tyttöhyppääjiä on tullut lisää lajin pariin, kommentoi mäkihypyn ja yhdistetyn lajikoordinaattori Kimmo Yliriesto.

Miesten kilpailussa käytiin kovaa kamppailua kilpailun kärkisijoista. Voiton vei lopulta Puijon Hiihtoseura, jonka joukkueen muodostivat Ilkka Herola ja Eetu Nousiainen.

– Ihan mukavasti sai kiinni tuosta mäestä, vuosi olikin edellisestä kerrasta. Voi olla tyytyväinen tähän päivään, tuplakulta maistuu, kommentoi Nousiainen viitaten eiliseen henkilökohtaisen kilpailun voittoonsa.

– Viikonlopun parhaat hypyt sain tänään tehtyä. Vähän on ollut kesä-GP:n jälkeen palautumisen kanssa haasteita, oli varmasti oikea ratkaisu jättää hiihto eilen väliin. Tänään oli jo selvästi parempi fiilis kuin aikasemmin, kommentoi Herola.

Miesten kilpailu hypättiin FIS:n uudella Super Team -formaatilla, jossa hypätään kaiken kaikkiaan kolme kierrosta.

– Ihan hauska formaatti. Menee melkein jo työpäivästä, kun täytyy niin monta kisahyppyä hypätä, veisteli Nousiainen.

– Kyllähän tämä kestävyysurheilun puolelle menee, mutta oli kivaa kokeilla. Ehdottomasti jatkoon, komppasi Herola.

Hopealle kilpailussa hyppäsivät Perttu Reponen ja Antti Aalto (Kiteen Urheilijat) ja pronssia ottivat Kalle Heikkinen ja Vilho Palosaari (Kuusamon Erä-Veikot).

Tulokset
Naiset | Miehet

Lahdessa hypättiin tänään myös 18-sarjan SM-sekajoukkuekilpailu. Voiton nimiinsä vei Siilinjärven Ponnistus, jonka joukkueessa hyppäsivät Minja Korhonen ja Valtteri Holopainen. Hopealle sijoittui Lahden Hiihtoseura (Heta Hirvonen ja Tuomas Kinnunen) ja kolmanneksi Siilinjärven kakkosjoukkue (Oosa Thure ja Tuomas Meis)

Tulokset