Mäkihypyn ja yhdistetyn kotimaan cupit jatkuivat Taivalkoskella

© Jesse Väänänen

Mäkihypyn ja yhdistetyn kansalliset kilpailusarjat jatkuivat viikonloppuna Taivalkoskella, jossa kilpailtiin yleisten sarjojen lisäksi 18-sarjan sekä Juniori Cupin osakilpailut. Lauantaina hypättiin myös veteraanisarjan kilpailu.

Mäkihyppy

Mäkihypyn yleisen sarjan naisten kilpailuun osallistui vain Vilma Meis (SiiPo). Meis venytti kilpailuhyppynsä 55 ja 62,5 metriin. Miesten kilpailun voittoon hyppäsi 76,5 ja 74,5 metrin hypyillään Perttu Reponen (Kiteen Urheilijat). Toinen sija meni Ounasvaaran Hiihtoseuran Waltteri Karhumaalle ja kolmanneksi sijoittui Puijon Hiihtoseuran Herman Happonen.

18-sarjojen voittoon hyppäsivät Lahden Hiihtoseuran Emilia Vidgren ja SiiPon Valtteri Holopainen.

Tulokset kokonaisuudessaan
Veteraanisarja

Yhdistetty

Yhdistetyn miesten sarjan kilpailun voiton nimiinsä vei Ounasvaaran Hiihtoseuran Waltteri Karhumaa. Toiselle sijalle hiihti Herman Happonen (Puijon Hiihtoseura) ja kolmanneksi sijoittui Viron Andreas Ilves.

Naisten 18-sarjan voittoon kipusi Heta Hirvonen (Lahden Hiihtoseura). Hirvonen starttasi ladulle kolmantena, mutta nousi lopulta kilpailun voittoon toiseksi nopeimman hiihtoajan ansiosta. Toinen sija meni niin ikään Lahden Hiihtoseuralle, Emilia Vidgrenille. Lumia Nurmela (Ounasvaaran Hiihtoseura) nousi hiihto-osuudella neljänneltä sijalta kolmanneksi.

M18-sarjan voitto meni SiiPoon Valtteri Holopaiselle. Holopainen oli mäkiosuuden jälkeen ykkösenä ja piti paikkansa myös ladulla. Toiselle sijalle nousi hiihto-osuuden nopein mies, Peter Räisänen (TaKu). Kolmanneksi sijoittui Juho Ojala (SiiPo).