Mäkihypyn ja yhdistetyn Continental Cup Lahden Salpausselällä saatiin onnistuneesti päätökseen tuulisista säistä huolimatta

© NordicFocus

Mäkihyppy

Lahden Continental Cup -viikonlopun mäkikilpailuja sotkivat vahvat tuulet. Lauantaiaamun myrskyennusteen vuoksi naisten molemmat mäkikilpailut järjestettiin perjantaina. Perjantai siis päätti naisten Continental Cupin kauden. Suomea edusti Sofia Mattila, joka oli ensimmäisen kilpailun 21. ja toisen kilpailun 19.

Miehet pääsivät lauantai-iltana hyppäämään kokonaisen mäkikilpailun tuulista huolimatta. Suomalaisittain parhaita otteita näytti Arttu Pohjola, joka teki hyvän nousun toisen kierroksen 122,5-metrisellä hypyllään ja sijoittui kahdeksanneksi. Sunnuntain kilpailun paras suomalainen oli Vilho Palosaari, joka oli 17.

Mäkihypyn tulokset, COC Lahti
Mäkihypyn Continental Cupin kokonaistulokset, naiset
Mäkihypyn Continental Cupin kokonaistulokset, miehet

Yhdistetty

Lauantain tuulet hankaloittivat myös yhdistetyn viikonloppua. Sään vuoksi lauantain parisprintti siirrettiin sunnuntaille. Sen sijaan lauantaina kilpailtiin alun perin sunnuntaille suunniteltu yksilökilpailu ja käyttöön otettiin varamäkikilpailun tulokset. Yksilökilpailujen parhaista suomalaissuorituksista vastasi Valtteri Holopainen, joka oli perjantain kilpailun 23. ja lauantain kilpailun 35.

Eero Hirvonen saapui Lahteen sunnuntaiksi. Hirvosen oli alun perin tarkoitus osallistua yksilökilpailuun, mutta aikataulujen muuttuessa sunnuntaiksi osuikin parikilpailu. Hirvonen osallistui parisprinttiin Suomen ykkösjoukkueessa ja teki ladulla hyvää työtä nostaen joukkueen hiihto-osuudella sijalta kahdeksan sijalle viisi. Nelossija jäi joukkueelta vain kolmen sadasosan päähän.

– Toivottavasti tämä viikonloppu availee paikkoja Salpausselän maailmancuppia varten sairastelujen jälkeen. Ennen viikonloppua käyn vielä kotona ja teen yhden mäkiharjoituksen ja tulen jo torstaiksi takaisin. Valmistavana kisana tämä parikilpailu toimi ihan hyvin, vaikka lähtökohtaisesti tarkoitus oli osallistua yksilökilpailuun. Mäkiosuuden hyppy ei ollut tänään kummoinen, mutta oli ihan kiva saada mitallisesti vähän parempia kilpailuhyppyjä kuitenkin, Hirvonen kertoi.