Mahtava sprinttipäivä Canmoressa – kolme suomalaista mukana finaaleissa

© Modica/NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään Canmoressa perinteisen sprinteillä, joissa nähtiin upeasti kaikkiaan kolme suomalaista finaaleissa. Naisten kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Kerttu Niskanen, joka oli vahvalla hiihdolla päivän neljäs. Miesten kilpailun finaalissa nähtiin Lauri Vuorinen ja Joni Mäki. Vuorinen kovan taistelun jälkeen lopulta neljäs ja Mäki viides. Myös Niilo Moilanen oli tänään mukana välierävaiheessa. Moilasen sijoitus tänään 11. Muista suomalaisista Johanna Matintalo oli päivän 14., Anne Kyllönen 15., Jasmi Joensuu 22. ja Perttu Hyvärinen 32.

– Todella onnistunut päivä – kolme urheilijaa finaalissa ja neljä välierissä. Lisäksi muutama vielä aika lähellä välieräpaikkaa. Urheilijoilta, huollolta ja koko joukkueelta hyvä onnistuminen. Kerttu otti hyvällä vauhdinjaolla ykköspaikan puolivälierästä ja jatkoi hyvää vauhdinpitoa välierässä sekä finaalissa, mikä toi neljännen sijan. Todella hyvä suoritus Kertulta tänään. Miesten finalisteista Jonilta löytyi vauhtia ja loppukiriä, mutta varsinki taktisesti fiksua hiihtämistä. Laurilla meinasi käydä moka puolivälierävaiheessa, mutta kiri oli siinä kohtaa todella kova ja pystyi vielä viimeiseltä paikalta nousemaan toiseksi. Myös Niilolta hieno veto ja ensimmäistä kertaa välierävaiheessa tällä kaudella. Etenkin miesten puolella pystyttiin tänään myös auttamaan toisiamme, joka oli hieno nähdä, summasi valmentaja Ville Oksanen.

Neljänneksi päivän kilpailussa tullut Lauri Vuorinen oli myös erittäin tyytyväinen päivään.

– Hieno kisa ja päivä takana. Uran paras maailmancup-sijoitus ja itseasiassa vielä ensimmäistä kertaa finaaliin pertsalla. Pertsalla ei ole aiemmin finaalipaikkaa tullut, niin olen kyllä tyytyväinen. Oli kyllä myös raskas päivä. Oli kova latu ja tosi kovia loppukiritaisteluita. Olen tyytyväinen tulokseen. Kolme meni siinä sen verran lujaa finaalissa, että siihen ei ollut kyllä palaa vastata loppukirissä, vaikka ei ihan optimaalinen ollut finaalissa loppusuoralle tulokaan, kertoi Vuorinen.

Naisten kilpailun voittoon hiihti Ruotsin Linn Svahn. Miesten kilpailun vei nimiinsä Norjan Johannes Høsflot Klaebo. Maastohiihdon maailmancup jatkuu viikonloppuna Minneapolisissa vapaan sprinteillä ja 10 kilometrin väliaikalähdöillä.

Maastohiihdon maailmancup
Canmore 9.-13.2.2024
Naisten kilpailun tulokset
Miesten kilpailun tulokset
Urheilijakommentit SoundCloudissa