Maastohiihdon Toblachin maailmancup päättyi 4×7,5 kilometrin viesteihin

© NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään 4×7,5 kilometrin viesteillä. Miesten kilpailussa Suomi oli hyvin kärkijoukossa mukana koko kilpailun mutta joutui lopulta tyytymään viidenteen sijaan +33,5 sekuntia kärjestä jäljessä. Markus Vuorela toi Suomen ensimmäiseen vaihtoon yhdeksäntenä (+14,5). Iivo Niskanen nosti omalla osuudellaan joukkueen sijalle kolme (+2,4) ja Perttu Hyvärinen lähetti Joni Mäen viimeiselle osuudelle toiselta sijalta (+4,3). Ankkuriosuudella Joni Mäki ei aivan pysynyt kärjen vauhdissa ja toi Suomen maaliin viidentenä. Suomen kakkosjoukkue oli kisan 13. Kilpailun voittoon hiihti Italian joukkue.

– Viesti takana ja aika lailla sellainen, mitä nyt tällä kaudella olen normaalimatkoja hiihtänyt. Aluksi tuli ihan mukavasti mutta sitten kun tuli yö siihen ensimmäisen kierroksen loppuun, niin tiesin, että aika köysissä ollaan. Ei pystynyt siinä enää vastaamaan muille mutta lopuksi kuitenkin pystyin muutaman sijan napsimaan siitä. Otettiin se sija, mitä tänään oli otettavissa. En tällä hetkellä ole niin hyvässä kunnossa normaalimatkoilla, että pystyisin tulemaan siinä porukassa tarpeeksi helposti. Katsotaan, mihin tämä tästä lähtee menemään. Vielä on muutama viikko aikaan Planicaan. Siellä lähdetään hiihtämään ainakin sprinttiä kovaa, Mäki summasi päivää.

Naisten kilpailussa Suomen joukkue sijoittui lopulta neljänneksi (+3:22,7) Saksan joukkueen hylkäyksen myötä. Joukkueessa hiihtivät Johanna Matintalo, Krista Pärmäkoski, Emmi Lämsä ja Anne Kyllönen. Suomi jäi takaa-ajajan rooliin jo ensimmäisellä osuudella, kun Matintalo toi joukkueen vaihtoon seitsemäntenä (+29,0). Toisen osuuden hiihtänyt Krista Pärmäkoski tuli toiseen vaihtoon kuudentena (+55,5) ja Lämsä viimeiseen vaihtoon samalla sijalla (+2:35,2). Anne Kyllönen nosti ankkuriosuuden loppukiritaistelussa Suomen ohi Norjan kakkosjoukkueen.

– Ei ollut helppo päivä. Hiihto ei tuntunut oikein missään vaiheessa normaalilta, kun alettiin lopussa lisäämään vauhtia. Puoliso sairastui keskiviikkona täällä Toblachissa. Itse olen ollut oireeton mutta kroppa tuntui siltä, että kaikki ei välttämättä ole ihan kunnossa. Lopussa kun lisättiin vauhtia, niin tuntui, ettei kroppa reagoi ihan normaalisti. Tuli aika lailla seinä vastaan, Matintalo kommentoi päivän hiihtoa.

Miesten kilpailun tulokset
Naisten kilpailun tulokset
Perttu Hyvärisen kommentit Soundcloudissa
Joni Mäen kommentit Soundcloudissa
Anne Kyllösen kommentit SoundCloudissa
Toblach, Italia 3.-5.2.2023