Maastohiihdon maajoukkue on julkistettu kaudelle 2021-2022

Tulevalla kaudella maastohiihdon A-maajoukkueessa harjoittelee 14 urheilijaa, miehiä ja naisia on kumpiakin seitsemän. Päävalmentaja Teemu Pasanen alleviivaa valinnoissa tulevan kauden Pekingin olympialaisia. Harjoituskaudella A-maajoukkue leireilee useampaan otteeseen korkealla.

– Maajoukkueen seuraavan kauden selkeänä päätavoitteena ovat Pekingin talviolympialaiset ja maajoukkueen leiritoiminta on suunniteltu turvaamaan mahdollisimman kilpailukykyinen valmistautuminen kohti kauden päätavoitetta. Tulevalla kaudella korkean paikan harjoittelu tulee olemaan tärkeässä roolissa.

– Leirikaudella maajoukkueella on suunnitelmissa kolme korkeanpaikan leirijaksoa: kesäkuussa Livignossa, elokuussa Passo Lavazessa ja lokakuussa Val Senalesissa. Lisäksi kilpailukaudella tulee vielä 2-3 korkean paikan jaksoa ennen olympialaisia. Maajoukkueen harjoitusryhmä on nyt kooltaan hieman pienempi kuin aikaisemmilla kausilla. A-maajoukkue keskittyy suurelta osin korkean paikan harjoitteluun ja nyt B-maajoukkue harjoittelee omana ryhmänään pääasiassa kotimaassa, Pasanen linjaa.

A-maajoukkue, naiset

Jasmi Joensuu
Katri Lylynperä
Johanna Matintalo
Kerttu Niskanen
Vilma Nissinen 
Krista Pärmäkoski
Riitta-Liisa Roponen 
Vastuuvalmentaja: Ville Oksanen 
Valmentaja: Juho Halonen

A-maajoukkue, miehet

Ristomatti Hakola
Perttu Hyvärinen
Joni Mäki
Iivo Niskanen
Verneri Suhonen
Markus Vuorela
Lauri Vuorinen
Päävalmentaja: Teemu Pasanen 
Valmentaja: Mikko Virtanen


Myös A-maajoukkueen valmennuksessa on uusia tuulia, kun naisten vastuuvalmentaja Ville Oksanen saa aisaparikseen Juho Halosen.

B-maajoukkue on myös rakentumassa, ja sen tavoitteena on luoda kestäviä ratkaisuja Pekingin olympialaisten jälkeiseen aikaan. B-maajoukkueen vastuuvalmentajana toimii Mikko Virtanen. Ryhmä harjoittelee pääasiassa Vuokatissa.

– On tärkeää katsoa valmennuksessa myös Pekingin jälkeiseen aikaan. B-maajoukkueella luodaan kestäviä ratkaisuja, jotka vievät nuoria urheilijoita isossa mittakaavassa eteenpäin, Virtanen toteaa.

Paramaajoukkeessa jatkavat Inkki Inola sekä Sini Pyy. Vastuuvalmentajana toimii Ville Sampolahti.

Nuorille hiihtäjille monia mahdollisuuksia maajoukkueryhmittymissä

Nuorten maajoukkueryhmiä ovat tulevalla kaudella St1-ryhmä (nuorten maajoukkue), Kainuun Prikaatin lumilajijoukkue, U20-haastajaryhmä sekä U18-ryhmä ja U18-haastajaryhmä. 

Nuorten St1-ryhmään nostettiin tulevalle kaudelle 12 urheilijaa, joista 6 on miehiä ja 6 naisia. U18-ryhmä on kaudella 2021-2022 naisten ja miesten 17- ja 18-sarjoissa hiihtävien valtakunnallinen liittojohtoinen valmennusryhmä. U18-ryhmän urheilijat on jaettu kahteen eri leiriryhmään: Vuokatti-Ruka urheiluakatemia ja muu Suomi.

Katso tästä kaikki valmennusryhmät