Maastohiihdon maailmancupin kisaviikonloppu päätökseen 4x5km sekaviestillä – Suomen ykkösjoukkue kovan taistelun jälkeen sijalle 4.

© Modica/NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään Norjan Beitostølenissa 4x5km sekaviestillä. Suomen ykkösjoukkue taisteli kilpailussa sijalle 4. Joukkueessa hiihtivät Johanna Matintalo, Perttu Hyvärinen, Kerttu Niskanen ja Joni Mäki. Kilpailun käännekohta nähtiin toisella osuudella, jossa Perttu Hyvärinen ei pystynyt pysymään kärjen vauhdissa ja putosi lopulta sijalle 9. (+21,8). Kerttu Niskanen ja Joni Mäki eivät kyenneet ajamaan kärkeä enää kiinni mutta taistelivat joukkueen sijalle 4. Suomen kakkosjoukkue teki hyvän ja tasaisen suorituksen sijoittuen kilpailussa sijalle 6. Joukkueessa hiihtivät Anne Kyllönen, Markus Vuorela, Jasmi Joensuu ja Remi Lindholm.

– Kokonaisuutena Beitostølenin viikonloppu oli meiltä hyvä. Kaksi podiumia ja paljon sijoituksia viidentoista joukkoon. Tänäänkin viestissä kokonaispanos oli kova, kun kaksi joukkuetta kuuden joukossa. Ykkösjoukkue ei ihan onnistunut ja hiihtämisestä tuli jojoilua. Välillä tiputtiin ja sitten ajettiin kärkeä uudelleen kiinni, jolloin kärkisijoista taistelusta tulee vaikeata. Tästä jatketaan kohtia Davosia, päävalmentaja Teemu Pasanen summaa viikonloppua.

Suomen kakkosjoukkueessa hiihtänyt Jasmi Joensuu oli tyytyväinen omaan ja joukkueen tämän päivän suoritukseen, vaikka hapot iskivätkin oman osuuden lopussa.

– Joukkueelta todella hyvä suoritus. Kuudes sija on kuitenkin kova ja itse en ole varmaan koskaan noin kovaa lähtenyt kisaan. Yritin väkisin ottaa keulaa kiinni ja sainkin sen aika helposti mutta viimeisestä kilometristä muistikuvat on aika hatarat. Aika pahasti hyydyin mutta tuossa oli nyt hyvä paikka kokeilla ja nähdä, mitä se vauhti oikeasti on, kommentoi Joensuu päivän kilpailua.

Kilpailun tulokset  
Päävalmentaja Teemu Pasasen kommentit SoundCloudissa
Jasmi Joensuun kommentit SoundCloudissa
Maastohiihdon maailmancup 
Beitostølen, Norja 9.-11.12.2022