Maastohiihdon maailmancupin kilpailukausi päätökseen Ruotsin Falunissa – Kerttu Niskanen päätöskisan viidenneksi ja Remi Lindholm hienolla hiihdolla miesten 11.

© Modica/NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup tuli tänään päätökseen, kun kauden viimeinen kilpailu hiihdettiin Ruotsin Falunissa. Vuorossa oli vapaan hiihtotavan 20 km yhteislähtökilpailu. Kerttu Niskanen oli tänään parhaana suomalaisena viides, heti kuudenneksi tullut Krista Pärmäkoski kannoillaan. Myös Johanna Matintalo hiihti hienosti ja oli päivän 12. Tiia Olkkonen joutui keskeyttämään. Kilpailun voittoon ylsi Yhdysvaltojen Jessie Diggins.

Kerttu Niskanen sai mukavan päätöksen kaudelleen.

– Hyvä vapaan kisa oli. Olihan tuo semmonen rata; helppo ja mutkikas. Semmonen, että siinä sai sähistä koko ajan. Välillä mentiin hiljaa ja välillä taas kiihdyteltiin. Aika sellainen stressaava kisahan tuo oli, mutta ihan tyytyväinen oon lopputulokseen. Tähän on hyvä päättää maailmancupin kisat, päätti Niskanen.

Myös Krista Pärmäkoski oli tyytyväinen onnistuneeseen vapaan kisaan.

– Nyt on kausi saatu hiihdettyä ja ihan kiva oli lopettaa se tällaiseen hyvään hiihtoon. Tunne oli tänään hyvä koko kisan. Siinä tuli vähän semmosia taktisia kömmähdyksiä, että vähän jäin kauas, kun tiesin, että kohta lähdetään ratkoon. Pystyin kuitenkin sieltä vielä tekemään ohituksia ja yrittää ajaan kiinni, mutta olin liian kaukana. En tiedä – ei se lopputulokseen välttämättä olis vaikuttanut vaikka oisin tullut kaikkien kanssa, jotka oli mun edellä, loppukiriin, niin se olisi silti voinut olla se kuudes sija. En oo harmissani. Tärkeintä, että nyt tuli hyvä onnistuminen myös vapaalla. Haastava kausi oli, mutta onneksi tuli myös onnistumisia, niin jää jotain positiivista muisteltavaa myös tästä kaudesta, summasi Pärmäkoski.

Miesten kilpailun parhaasta suomalaistuloksesta vastasi tänään Remi Lindholm, joka oli lopputulosten 11. Perttu Hyvärinen oli 25., Arsi Ruuskanen 42., Lauri Lepistö 50. ja Lauri Vuorinen 71. Iivo Niskanen keskeytti kilpailun. Voittoon hiihti tuttuun tapaan Norjan Johannes Hösflot Kläbo.

Remi Lindholm onnistui kapuamaan kohti kärkijoukkoa kisan ajan.

– Ihan hyvä kisa. Lähdin sieltä numerolla 24, että en ihan kärjestä ja yritin parannella sijoja siinä kilpailun mittaan. Kierros kun oli jäljellä, niin olin aika lähelllä kärkeä ja tiesin, että nyt ruetaan ratkomaan. Ihan ok loppu. Olis ollut muutama sija aika lähellä siinä vielä, mutta 11 sija on kauden toiseksi paras sijoituksellisesti, niin ihan sinne päin. Jatketaan Äänekoskella perjantaina kymppivaparin kullalla, lupasi Lindholm.

Maastohiihdon maailmancup
Falun 15.-17.3.2024
Naisten kilpailun tulokset
Miesten kilpailun tulokset
Urheilijakommentit