Maastohiihdon maailmancup Rukalla käyntiin perinteisen sprinteillä – Jasmi Joensuu parhaana suomalaisena kuudes

© Jesse Väänänen

Maastohiihdon maailmancup käynnistyi tänään Rukalla perinteisen sprinteillä. Naisten kilpailussa Jasmi Joensuu oli vahvassa vedossa ja sijoittui kilpailussa hienosti kuudenneksi. Myös Katri Lylynperä oli hyvässä vauhdissa ja sijoittui kilpailussa lopulta sijalle 11. Kaiken kaikkiaan suomalaisnaisia oli mukana erävaiheissa yhdeksän. Amanda Saari oli kilpailun 13., Anne Kyllönen 17., Hilla Niemelä 21., Kerttu Niskanen 23., Anni Alakoski 25., Tiia Olkkonen 26. ja Jasmin Kähärä 29.

– Hyvä fiilis jäi päivästä, vaikka finaalissa vähän hyytyi. Kokonaisuutena kuitenkin todella hyvä päivä ja tästä on mukava jatkaa kohti huomista, Joensuu kertoi kisan jälkeen.

Myös suomalaismiehet olivat hyvässä vireessä. Lauri Vuorinen jäi viimeisenä miehenä finaalin ulkopuolelle ollen kilpailun 7. Myös Joni Mäki nähtiin mukana välierissä. Mäen sijoitus tänään 9. Miesten kilpailun erävaiheissa nähtiin yhteensä seitsemän suomalaista. Juuso Haarala oli kilpailun 15., karsinnassa hienosti kolmanneksi sijoittunut Eemil Liekari 21., Wiljam Mattila 25., Niilo Moilanen 27. ja Eero Rantala 30.

– Tänään oli ihan hyvä sprinttipäivä. Karsinnasta parannettiin vauhtia erään ja alkoi kone vähän lämpenemään. Alkuerä selvitettiin hienosti läpi ja välierissä tuli jo sitten aika kivenkovaa kaveria rinnalle. Ei vaan mahtanut tänään mitään ja aika ei riittänyt finaaliin. Ehkä pieni harmitus on päällä mutta toki seitsemäs sija sivuaa uran parasta perinteisen sijaa, niin olen kuitenkin ihan tyytyväinen, Vuorinen kertoi.

Naisten kilpailun tulokset
Miesten kilpailun tulokset