Maastohiihdon maailmancup jatkui vapaan väliaikalähdöillä Lillehammerissa – Lauri Lepistö jatkoi kauttaan pirteästi

© Nordic Focus

Maastohiihdon maailmancup jatkui perjantaina Lillehammerissa vapaan hiihtotavan 10 kilometrin väliaikalähdöillä. Kilpailuissa ei nähty parasta suomalaistykitystä, mutta päivään mahtui myös onnistumisia. Kerttu Niskanen (18:s) vastasi naisten kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta ja miesten kilpailun suomalaisnimi oli Lauri Lepistö, joka hiihti sijalle 21. 

Niskanen totesi kilpailun päätteeksi, että suorituskyky ei vielä ole ihan parhaimmillaan.

– Rata oli vauhdikas. Tuollaisella radalla pitäisi olla suorituskyky ihan tapissaan, jotta pystyisi hyvistä sijoista hiihtämään. Odotellaan, josko se jossain kohtaa lähtisi terävämmin kulkemaan, kommentoi Niskanen.

Eveliina Piippo (21.) oli naisten kilpailun toiseksi paras suomalainen. Piippo sai kilpailuun ehjän suorituksen. 

– Oli hyvän tuntuista ja tasapainoista hiihtoa. Vielä on vähän matkaa siihen, että pystyisi pitämään itsensä ahtaalla startista lähtien. Tästä on nyt ihan mukava jatkaa kautta, toivottavasti suunta on ylöspäin, pohti Piippo.

Krista Pärmäkoski oli kilpailun 27:s, Jasmin Kähärä 36:s, Anni Alakoski 37:s ja Jasmi Joensuu hiihti sijalle 42.

Tulokset
Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa

Pirteän alkukauden hiihtänyt Lauri Lepistö oli tyytyväinen päivän kulkuunsa. Lepistön taktiikka kilpailuun oli onnistunut.

– Hyvä hiihto ja varmasti paras vapaan kisa mitä olen maailmancupissa hiihtänyt. Vähän himmasin ensimmäisellä kierroksella, sain sitten hyvää peesiä 1,5 kierrosta. Oli onnistunut, tasainen kilpailu, kertasi Lepistö.

Neljä suomalaismiestä hiihti kilpailussa 30 parhaan joukkoon. Perttu Hyvärinen oli 24:s, Remi Lindholm 26:s, Markus Vuorela 29:s, Arsi Ruuskanen 34:s ja Joni Mäki 38:s.

Tulokset
Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa