Maastohiihdon maailmancup jatkui Tallinnassa – suomalaisnaiset vahvassa vireessä

© Modica/NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään Tallinnassa vapaan hiihtotavan sprinteillä. Naisten kilpailussa Jasmin Kähärä ja Jasmi Joensuu olivat vahvassa vedossa. Kähärä tykitti kilpailussa uransa parhaaseen sijoitukseen sijalle 8 ja Joensuu viime viikkoisen sairastelun jälkeen hienosti sijalle 10. Kerttu Niskanen oli kilpailun 22. Hilla Niemelä (38.) ja Maaret Pajunoja (41.) jäivät kilpailussa kolmenkymmenen parhaan ulkopuolelle. Anni Alakoski ei startannut kilpailuun sairastumisen vuoksi.

– Yllättävän hyvä päivä oli tänään. En olisi viime viikon lopulla voinut ajatella, että näin hyvin saisin paletin kasaan. Olin tosiaan kipeänä tuossa Drammenin ja Falunin aikaan. Oikeastaan pari päivää päässyt tässä vasta treenaamaan, niin siihen nähden olen tosi tyytyväinen. Kun karsinta kulki hyvin, niin tiesin, että tänään tulee hyvä päivä. Kyllä se finaalipaikka olisi tänään ollut otettavissa. Jäin harmittavasti toisella kierroksella nousussa vähän pussiin ja tein taktisen mokan mutta missään nimessä en ole pettynyt. Top 10 -sijoitus, niin olen kyllä tyytyväinen, Joensuu summasi päivää.

Miesten kilpailun erävaiheessa nähtiin mukana kolme suomalaista. Niilo Moilanen oli kilpailun 15., Lauri Vuorinen 28. ja Verneri Poikonen 30. Muut suomalaiset eivät päässeet mukaan erävaiheisiin. Wiljam Mattila oli kilpailun 46., Emil Liekari 54. ja Verneri Suhonen 64.

– Ihan ok kisa ja paras vapaan sprintin tulos, mitä olen maailmancupissa hiihtänyt mutta jäi kyllä vähän harmittamaan, että välieräpaikka jäi niinkin lähelle. Ihan kalkkiviivoille asti siitä olin taistelemassa ja kurotuksella hävisin sen. Ei se kaukana kuitenkaan ollut ja koitetaan parantaa vielä Lahteen viimeisiin kisoihin, kertoi Moilanen.

Naisten kilpailun tulokset
Miesten kilpailun tulokset
Jasmin Kähärän kommentit
Jasmi Joensuun kommentit
Niilo Moilasen kommentit
Tallinna, Viro 21.3.

Seuraa joukkuetta sosiaalisessa mediassa