Maastohiihdon maailmancup jatkui Östersundissa – Kerttu Niskanen päivän parhaana suomalaisena kahdeksanneksi

© NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään perinteisen sprinteillä Ruotsin Östersundissa. Kerttu Niskanen oli päivän parhaana suomalaisena kilpailun 8. Myös Tiia Olkkonen ylsi välieriin ja oli kilpailun 11. Anne Kyllönen oli kilpailun 13., Johanna Matintalo 18., Amanda Saari 27. ja Katri Lylynperä 31. Naisten kilpailun voitti Ruotsin Emma Ribom.

Kerttu Niskanen oli tyytyväinen päivänsä kulkuun.

– No ihan tyytyväinen oon omaan sprinttiin. Ihan ok aika-ajo ja oli kiva, että pääsin sitten puolivälierästä jatkoon ja sain suoran jatkopaikan siitä. Ei mulla liikaa välieräpaikkoja ole niin sanotaan, että mulle ihan hyvä sprinttipäivä. Oon ihan tyytyväinen, kertoi Niskanen päivästään.

Myös Tiia Olkkonen oli tyytyväinen, vaikka matkassa oli sauvarikon myötä hieman epäonnea.

– Tänne (Östersundiin) lähteminen tuli vähän puskista ja lentojen kanssa oli pientä sekoilua, niin ei ollut kauheen valmis fiilis tähän päivään. Joutui kyllä aamulla aika paljon psyykkaamaan itseään ja vetämään kofeiinia, että sai sellaisen kisafiiliksen päälle, mutta sitten karsinnan jälkeen se siitä vähän aukesi ja alkuerä oli tosi hyvää hiihtoa. Siitä jäi toisi positiivinen fiilis. Pääsin ensimmäistä kertaa välieriin, niin tämä oli kyllä iso juttu itelle, vaikka tulikin se sauvarikko alkuun, eikä päässyt mittaamaan, että miltä se välierähiihto tuntuu. Olisin halunnut nähdä, että olisko siinä ollut jotain annettavaa, mutta eipä tollaisissa tilanteissa ole mitään tehtävissä. Suksi oli hyvä ja päivä oli hyvä ja tästä voi hyvillä mielin jatkaa kohti seuraavaa, iloitsi Olkkonen.

Miesten kilpailun parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Iivo Niskanen, joka oli 15. Lauri Vuorinen oli 18., Niilo Moilanen 22., Juuso Haarala 24., Joni Mäki 28. ja Emil Liekari 36. Miesten kilpailun voitti Norjan Johannes Hösflot Kläbo.

Iivo Niskasella oli tasainen kisapäivä.

– Ihan ok veto erässä. Vähän parempaa kuin aika-ajossa. Tiesin jo tietysti erää valittaessa, että Valnes ja Kläbo on samassa erässä. Olisin toivonut totta kai kovaa vauhdinpitoa heiltä, mutta he luottivat kiriin ja ite tein ylhäältä töitä loppuun mahdollisimman lujaa ja se oli maksimisijoitus tosta erästä mulle. Teki ihan hyvää hiihtää sprinttiäkin välillä. Jospa se siitä kulku petraantuu jatkoon, summasi Niskanen päiväänsä.

Lauri Vuorinen kuvasi päiväänsä hieman miinusmerkkiseksi.

– Vähän oli tahmean tuntuista tämän päivän kisa. Karsinta ja alkuerä oli molemmat aika saman tuntuisia vetoja. Ei ollut sellaista parasta vetoa ja tänään jäätiin sitten alkueriin. En ole tyytyväinen tulokseen, mutta ei mikään katastrofikilpailu tietenkään vaan ihan perus kisa, vähän ehkä miinusmerkkinen, kertoi Vuorinen.

Naisten kilpailun tulokset
Miesten kilpailun tulokset
Urheilijakommentit SoundCLoudissa