Maastohiihdon maailmancup jatkui Jällivaarassa – Kerttu Niskanen parhaana suomalaisena sijalle 22

© Modica/NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään Jällivaarassa vapaan hiihtotavan kympeillä. Naisten kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Kerttu Niskanen, joka oli kilpailun 22. Myös Krista Pärmäkoski (25.) ja Vilma Ryytty (30.) ylsivät kolmenkymmenen parhaan joukkoon. Muista suomalaisista Jasmi Joensuu oli kilpailun 32., Riitta-Liisa Roponen 35. ja Rebecca Immonen 37. Kilpailun ylivoimaiseen voittoon hiihti Yhdysvaltojen Jessie Diggins ennen Ruotsin Ebba Anderssonia ja Moa Ilaria.

– Oli vaikea kisa. Yritin pitää itseni lämpöisenä mutta jotenkin ensimmäiset kolme kilsaa olivat todella vaikeat. Jalat oli todella jäässä ja reidet ei meinannut lämmetä millään. Siitä kun kroppa alkoi lämpenemään, niin meni hetken ihan hyvin mutta loppu oli taas vaikea. Tuntui, että ei oikein saanut enää vedettyä happeakaan, varmaan vähän keuhkoihin meni kylmyys. Se oli sellainen taaperruskisa mutta toivotaan, että sieltä alkaa parempaa löytyä. Ei tämä ole todellakaan sellaista, mihin voi olla tyytyväinen, Pärmäkoski summasi kilpailua.

Miesten kilpailussa suomalaiset jäivät tänään kauas kärjestä. Markus Vuorela oli parhaana suomalaisena kilpailun 38. Remi Lindholm oli kilpailun 42., Miro Karppanen 48., Lauri Lepistö 52. ja Oskari Hökkä 64. Kilpailun voittoon hiihti Norjan Paal Golberg ennen maamiehiään Harald Oestberg Amundsenia ja Iver Tildheim Andersenia.

– Ei kulkenut tänään, muut oli vaan parempia. Huomenna sitten viestissä paremmin. Pitää treenata tätä skeittiä enemmän meidän kaikkien suomalaisten, totesi pettynyt Lindholm.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu huomenna Jällivaarassa 4×7,5 kilometrin viesteillä.

Naisten kilpailun tulokset
Miesten kilpailun tulokset
Urheilijakommentit SoundCloudissa