Maastohiihdon maailmancup jatkui Drammenissa

© NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään Norjan Drammenissa perinteisen hiihtotavan sprinteillä. Naisten kilpailussa parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Anne Kyllönen, joka oli kilpailun 18. Kerttu Niskanen oli erävaiheessa oman eränsä kolmas ja lopputuloksissa alkuun sijalla 13 mutta kisan jälkeen hänet pudotettiin erävaiheen viimeiseksi sijalle 30 johtuen loppusuoran ladun vaihdosta, joka aiheutti Italian Nicole Monsornon kaatumisen. Muista suomalaisista myös Katri Lylynperä (23.) ja Eevi-Inkeri Tossavainen (24.) ylsivät kolmenkymmenen parhaan joukkoon. Jasmin Kähärä ei päässyt mukaan erävaiheeseen ja oli kilpailun 33. Jasmi Joensuu ei startannut kilpailuun sairastumisen vuoksi.

– Siihen nähden, että on viidenkympin kisa alla, niin olihan se ihan hyvä sprintti mulle. Aika-ajossa 11. ja erän kolmas. Valmistautumiseen ja siihen nähden ihan ok, että meitä oli vain muutama tyttö tämän päivän kisassa mukana, jotka olivat hiihtäneet sen viidenkympin kisan, muut tulivat kisaan aika paljon tuoreempina. Huolto onnistui tänään ihan jäätävän hyvin. Vaikka keli vaihteli, niin suksi oli tosi hyvä, niin aika-ajossa kuin erävaiheessakin, Niskanen summasi päivää.

Miesten kilpailun erävaiheessa nähtiin mukana kaksi suomalaista. Niilo Moilanen oli kilpailun 18. ja Lauri Vuorinen 24. Muut suomalaiset jäivät tänään kolmenkymmenen parhaan ulkopuolelle. Joni Mäki oli kilpailun 36., Lauri Mannila 44., Juuso Haarala 48. ja Olli Ahonen 51.

– Ihan tyytyväinen päivän hiihtämiseen. Ensimmäistä kertaa sairastelun jälkeen kohtuullista hiihtämistä ja paranemaan päin. Karsinnassa oli pieniä pito-ongelmia mutta siitä selvittiin eteenpäin. Erävaiheessa oma taktiikka ei ihan toiminut. Siinä yksi kaveri laittoi rajusti kaasun pohjaan. Koitin säästellä loppusuoralle mutta jouduin siinä itsekin laittamaan hanan pohjaan sieltä joukon perältä, joka ei tietenkään sitten toiminut. Tulos ei mikään kummoinen ole mutta fiilikseen olen tyytyväinen. Uskon, että parempaan päin mennään, kun pääsee taas kisojen makuun, Vuorinen kertoi.

Naisten kilpailun tulokset
Miesten kilpailun tulokset
Kerttu Niskasen kommentit
Anne Kyllösen kommentit
Eevi-Inkeri Tossavaisen kommentit
Niilo Moilasen kommentit
Lauri Vuorisen kommentit
Drammen, Norja 14.3.