Maastohiihdon maailmancup jatkui Canmoressa vapaan sprinteillä

© Modica/NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään Canmoressa vapaan sprinteillä. Kaikki seitsemän mukana ollutta suomalaista nähtiin kilpailun erävaiheissa. Naisten kilpailun korkeimmasta suomalaissijoituksesta vastasi Jasmin Kähärä, joka oli päivän 13. Muista suomalaisista Jasmi Joensuu oli 14., Kerttu Niskanen 27. ja Anne Kyllönen 28. Kilpailun voittoon hiihti Norjan Kristine Stavås Skistad. Miesten kilpailussa Lauri Vuorinen oli parhaana suomalaisena 13., Joni Mäki 14. ja Niilo Moilanen 27. Miesten kilpailun vei nimiinsä Johannes Høsflot Klaebo.

– Karsinnassa oli ihan hyvän tuntuista menoa ja tuli hyvä sija siitä. Lähdin alkuerässä tietysti hakemaan välieräpaikkaa, mutta rata oli nyt tuon luonteinen, että siellä oli vauhtieriä ja sitten oli seisoskelueriä. Ei pidetty vauhtia sitten siinä mun erässä ja ei vaan riittänyt loppukirissä. Ihan hyvin olin siinä mukana eikä harmita, että lähdin keulassa vikaan laskuun, mutta ihan jäi nyt omasta loppukiristä tuo kiinni, Jasmin Kähärä summasi kilpailua.

Myös Niilo Moilanen totesi kisan jälkeen, että loppukirin kanssa on vielä tekemistä.

– Karsinta oli hyvä ja varmasti parhaita, mitä on vapaalla ollut. Erässä ihan hyvän tuntuista menoa, mutta ei siinä oikein muuta sanottavaa jäänyt, kun että ei vaan kiri riittänyt. Loppu oli vähän heikko ja siinä joutui antautumaan. Tietääpähän ainakin, mitä treenata, että pystytään taistelemaan jatkopaikasta, kertoi Moilanen.

Maastohiihdon maailmancup
Canmore 9.-13.2.2024
Naisten kilpailun tulokset
Miesten kilpailun tulokset
Urheilijakommentit Soundcloudissa