Maastohiihdon Hopeasompa-yläkoululeirityshaku päättyy keskiviikkona 20.4.


Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 24.3.2022

Maastohiihdossa järjestetään yläkouluikäisille leiritystä aikaisempien vuosien tapaan. Leirityksen tavoitteena on yhdistää opiskelu ja urheilu saumattomasti yhteen. Leirien aikana tehdään oman koulun koulutehtäviä ja harjoitellaan laadukkaasti ammattivalmentajien johdolla. Lisäksi leirien aikana käydään läpi mm. psyykkisen – ja ravintovalmennuksen aiheita.

Maastohiihdon yläkoululeiritykset ovat osa Suomen Hiihtoliiton valmennusjärjestelmää, jonka tarkoituksena on edesauttaa nuoren maastohiihtäjän uraa omalla urheilijan polullaan. Leirityksiä koordinoi Vuokatti-Ruka -urheiluakatemia. Muut leirityksien järjestäjät ovat Lapin urheiluakatemia (Rovaniemi), Pajulahden Urheiluopisto (Lahti), Varalan urheiluopisto – Jämin aluevalmennuskeskus (Varala-Jämi) ja Norrvalla Folkhälsan (Vöyri).

Hopeasompa-yläkoululeiritys on ollut hyvässä suosiossa viime vuosina ja hakijoita on ollut kiitettävästi. Olemme kuitenkin pystyneet tarjoamaan kaikille hakeneille leirityspaikan, joten tärkeintä on hakea mukaan.
Maastohiihdossa kaikkiin leirityspaikkoihin haetaan valtakunnallisen hakulomakkeen kautta. Täytä hakulomakkeeseen ensisijainen hakupaikka, eli leirityspaikka johon haluat mukaan. Toissijaiseen kohtaan voit lisäksi laittaa jonkun muun paikan, jos haluat. Mikäli sinua ei valita ensisijaiseen hakupaikkaan, niin siirrämme hakusi toissijaiseen paikkaan.

Haku päättyy 20.4 klo 23:59. Hakulomakkeessa annettuja tietoja käytetään valintakriteereinä maastohiihdon yläkoululeirityksien yhteisessä sähköisessä haussa. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille.

Lisätietoja


Lisätietoa eri paikkojen leirityksestä saat seuraavilta nettisivuilta ja henkilöiltä. Lisätietoja hausta antaa Jussi Simula.

Vuokatti: Jussi Simula, jussi.simula@vrua.fi 044 371 6364
https://www.vrua.fi/vuokatti/leiritoiminta/

Rovaniemi: Janne Hyyppä, janne.hyyppa@santasaport.fi 040 710 6357
https://lapinurheiluakatemia.fi/ylakoululeiritys/

Vöyri: Joakim Träskelin, joakim.traskelin@folkhalsan.fi  050 585 0782
https://www.folkhalsan.fi/aktivitet/barn-och-ungdomar/idrottens-skollager/

Varala–Jämi: Ville Pirttijoki, ville.pirttijoki@hierontajaurheilupalvelu.fi 045 259 0988
https://varala.fi/ylakoululeiritys/

Pajulahti: Katja Väisänen. katja.vaisanen@pajulahti.com 044 775 5339
https://pajulahti.com/valmennuskeskus/ylakoululeiritys/