Maastohiihdon Hopeasompa-yläkoululeirityshaku kaudelle 2023–2024 on auki


Maastohiihdossa järjestetään yläkouluikäisille leiritystä aikaisempien vuosien tapaan. Leirityksen tavoitteena on yhdistää opiskelu ja urheilu saumattomasti yhteen. Leirien aikana tehdään oman koulun koulutehtäviä valvotusti ja harjoitellaan laadukkaasti ammattivalmentajien johdolla. Lisäksi leirien aikana käydään läpi mm. psyykkisen- ja ravintovalmennuksen aiheita.

Maastohiihdon yläkoululeiritykset ovat osa Suomen Hiihtoliiton valmennusjärjestelmää, jonka tarkoituksena on edesauttaa nuoren maastohiihtäjän uraa omalla urheilijan polullaan. Leirityksiä koordinoi Vuokatti–Ruka-urheiluakatemia. Muut leirityksien järjestäjät ovat Lapin urheiluakatemia (Rovaniemi), Pajulahden urheiluopisto (Lahti), Varalan urheiluopisto – Jämin aluevalmennuskeskus (Varala-Jämi) ja Norrvalla Folkhälsan (Vöyri).

Hopeasompa-yläkoululeiritys on ollut suosiossa viime vuosina ja hakijoita on ollut kiitettävästi. Olemme kuitenkin pystyneet tarjoamaan kaikille hakijoille leirityspaikan, joten tärkeintä on hakea mukaan. Maastohiihdossa kaikkiin leirityspaikkoihin haetaan valtakunnallisen hakulomakkeen kautta. Täytä hakulomakkeeseen ensisijainen hakupaikka eli leirityspaikka, johon haluat mukaan. Toissijaiseen kohtaan voit lisäksi laittaa jonkun muun paikan, jos haluat. Mikäli sinua ei valita ensisijaiseen hakupaikkaan, siirrämme hakusi toissijaiseen paikkaan.

Haku päättyy 20.4. klo 23.59. Hakulomakkeessa annettuja tietoja käytetään valintakriteereinä maastohiihdon yläkoululeirityksien yhteisessä sähköisessä haussa. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille.

Lisätietoja

Lisätietoa eri paikkojen leirityksestä saat seuraavilta nettisivuilta ja henkilöiltä. Lisätietoja hausta antaa Roope Haapakangas.

Vuokatti: Roope Haapakangas
roope.haapakangas@vrua.fi, 040 509 8618
https://vrua.fi/vuokatti/leiritoiminta/

Rovaniemi: Sanni Alatalo
sanni.alatalo@santasport.fi, 040 723 2391
https://lapinurheiluakatemia.fi/ylakoululeiritys/

Varala-Jämi: Ville Pirttijoki
ville.pirttijoki@varala.fi, 045 259 0988
https://varala.fi/ylakoululeiritys/

Pajulahti: Katja Väisänen
katja.vaisanen@pajulahti.com, 044 775 5339
https://pajulahti.com/valmennuskeskus/ylakoululeiritys/

Vöyri: Joakim Träskelin
joakim.traskelin@folkhalsan.fi, 050 585 0782
https://folkhalsan.fi/aktivitet/barn-och-ungdomar/idrottens-skollager/