Maailmancupin pisteet jäivät suomalaisilta saavuttamatta Titiseen toisessa osakilpailussa

@nordicfocus

Titisee-Neustadtin mäkihypyn maailmancupviikonlopun toinen osakilpailu päättyi alakuloisiin suomalaistunnelmiin. Parhaana suomalaisena Eetu Nousiainen oli kilpailun 40:s, eikä tänään kartutettu maailmcupin pistetiliä.

Lauantainen kilpailu ja sunnuntain karsinta nostattivat odotuksia mäkikolmikon osalta. Karsintakilpailussa Niko Kytösaho ponnisti sijalle 23., Antti Aalto 36. ja Eetu Nousiainen 41.

Kilpailun ensimmäisellä kierroksella hyppääminen oli koko joukkueella vaikeaa ja suomalaiset eivät yltäneet finaalikierrokselle.

Lopputuloksissa Eetu Nousiainen oli paras suomalainen ja 40:s 116 metrin hypyllään. Niko Kytösahon sijoitus oli 41:s ja Antti Aallon 47:s.

Päävalmentaja Janne Väätäinen ei heti kilpailun jälkeen osannut sanoa, mistä tämän päivän eilistä heikommat hypyt johtuivat.

”Ei varmasti ollut Antilla sen tasoista kuin eilen. Niko taas oli jopa osin parempi kuin eilen, mutta tulos ihan eri planeetalta. Kokonaisuutena hyviä asioita on, mutta seuraavan askeleen ottaminen, siihen tarvitaan onnistuminen ja hieman tuuriakin”, sanoi päävalmentaja Väätäinen.

Maailmancup jatkuu vielä ennen olympialaisia sekä naisten että miesten osalta Saksan Willingenissä. Willingenin ohjelmassa on sekajoukkuekilpailu ja kaksi henkilökohtaista kilpailua naisille ja miehille.