Lillehammer käynnisti yhdistetyn maailmancupin naisten osalta

© Nordic Focus

Yhdistetyn maailmancup saatiin käyntiin viimein myös naisten osalta. Lillehammerin maailmancupin ensimmäisen päivän kilpailuohjelmassa oli mäkiosuus normaalimäestä ja viiden kilometrin hiihto-osuus. Parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Alva Thors, joka oli kahdeskymmenes. Kilpailu oli Thorsille ja myös Minja Korhoselle (22.) uran ensimmäinen maailmancupissa. Annamaija Oinas oli kilpailun 30:s.

Suomen nuori naisten joukkue suoriutui kauden avauskilpailusta plusmerkkisesti.

– Kilpailupäivä tuotti odotetun tuloksen. Alva oli kyllä päivän positiivinen suomalaissuoriutuja. Hän on hypännyt alkutalvesta hyvin ja ottanut harjoituskaudella kehitysaskeleita. Alva pystyi hyppäämään kisassa omalla tasollaan, saa olla kyllä erittäin tyytyväinen siihen, pohti naisten valmentaja Lasse Moilanen.

Kesä-GP:llä kovaa menestystä niittäneellä Korhosella oli hieman epäonnea ensimmäisessä maailmancup-startissaan.

– En tiedä oliko pientä puristusta mäessä vai sattuiko vaan huonompi hyppy siihen kisatilanteeseen. Hiihto-osuudella vielä katkesi vähän ennen loppua sauva, kaikenlaista sitä mahtui uran ensimmäiseen maailmancup-starttiin. Kokonaisuudessaan meiltä ihan OK päivä, huomiselta odotettavissa pykälän tai pari parempaa vielä. 

Tulokset
Valmentaja Lasse Moilasen kommentit SoundCloudissa