Lentomäkiviikonloppu Vikersundissa avattu – Niko Kytösaho epäonnisen päivän 31.

© NordicFocus

Mäkihypyn maailmancup jatkui tänään RAW AIR Tournamentin Vikersundin osakilpailulla. HS240-lentomäessä hypätyn kilpailun suomalaisedustajina olivat Niko Kytösaho ja Eetu Nousiainen. Kytösaho oli 183,0 metriä kantaneen ensimmäisen hyppynsä jälkeen sijalla 26., mutta putosi toisen kierroksen epäonnisen hyppynsä (148,5 m) johdosta ulos maailmancupin pisteiltä sijalle 31. Eetu Nousiainen karsiutui toiselta kierrokselta. Päivän kilpailun voitti Norjan Halvor Egner Granerud 235,5 ja 222,0 metrisillä leiskautuksillaan.

Niko Kytösaho oli luonnollisesti pettynyt päivänsä kulkuun.

– Eipä jäänyt hirveästi kerrottavaa tästä päivästä. Ekalle kisakierrokselle sain tehtyä parhaan hypyn nyt tässä lentomäessä. Tuulen osalta kävi huono tuuri, eikä se riittänyt sitten kovin korkealle. Toisella kierroksella myös kävi tuulen kanssa erittäin huono tuuri ja vähän huonompi hyppy, niin se rankaisi sitten todella rajusti. Tämä on välillä tällaista tämä lentomäkihyppääminen, totesi Kytösaho päivästä.

Vikersundin lentomäkiviikonloppu jatkuu huomenna, jolloin vuoroon pääsevät miesten lisäksi myös naiset. Jenny Rautionaho suoritti tiensä kilpailuun, johon otetaan mukaan vain RAW AIR Tournamentin 15 parasta naishyppääjää. Rautionaho on tällä hetkellä turneen sijalla 13.

Kilpailun tulokset
Niko Kytösahon kommentit
Vikersund, Norja 17.-19.3.2023
RAW AIR Tournamentin kokonaistilanne