Lentomäen MM-kilpailut huipentuivat joukkuekilpailuun – Suomi joukkuekilpailun seitsemäs

© Thibaut/NordicFocus

Lentomäen MM-kilpailut huipentuivat sunnuntaina Itävallassa Kulmin lentomäessä joukkuekilpailuun. Suomi oli mukana kilpailun toisella kierroksella ja oli lopputuloksissa seitsemäs. Joukkueessa hyppäsivät Eetu NousiainenKasperi ValtoAntti Aalto ja Niko Kytösaho

Hyviä otteita henkilökohtaisessa kilpailussa esittänyt Niko Kytösaho ei ollut täysin tyytyväinen omaan suoritukseensa joukkuekilpailussa.

– Tämä oli ihan hyvä kisa itseltäni. En ihan samalle tasolle päässyt kuin henkilökohtaisessa kilpailussa, eikä käynyt kyllä tuuri myöskään tänään. Oli kyllä varsinkin toisella kierroksella tosi vaikea tuulirako, ja ekalla kierroksella oli myös vähän haasteita ilmassa. Ihan tasaista hyvää tekemistä omalta osalta. Vähän tasapaksu joukkuepanos tänään. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä jatkamaan kautta eteenpäin, kommentoi Kytösaho. 

Lentomäessä viikonloppuna debytoinut Kasperi Valto antoi päivälle positiivisen arvosanan.

– Yleisilmeenä koko joukkueelta ihan positiivista tekemistä. Vaikka tulokset vähän heittelevät, niin jokaisella on kuitenkin hyviä elementtejä. Henkilökohtaisesti oikeastaan hyppy hypyltä päässyt kiinni lentomäkeen. Ensimmäisellä kierroksella pääsin jo aika lähelle kahtasataa metriä. Toisella kierroksella meni ehkä vähän yliyrittämisen puolelle vielä. Lentomäkihyppääminen on kyllä hauskaa hommaa, summasi Valto. 

Miesten maajoukkueen päävalmentaja Lauri Hakolan mukaan viikonloppu jäi plusmerkkiseksi, vaikka kehitettävää löytyykin. 

– Oli tunne, että parempaankin olisi ollut rahkeita, mutta tähän oli tyytyminen. Vähän vaihteleva kisa sekä hyppyjen että olosuhteiden puolesta. Kaiken kaikkiaan paljon positiivisia asioita viikonlopussa ja otetaan ne matkaan, Hakola kommentoi.

Tulokset
Lentomäen MM-kilpailut, Kulm 
Urheilijakommentit ja päävalmentaja Lauri Hakolan kommentit SoundCloudissa