Leevi Mutrun kilpailukauteen pidempi tauko – olympiamatka jää tällä kertaa haaveeksi

SHL/Roni Lukkarinen

Vaikean maailmancupkauden avauksen jälkeen joulukuun lopussa nousukuntoon päässyt yhdistetyn maajoukkueurheilija Leevi Mutrulla on edessä harjoittelu- ja kilpailutauko. Joulun jälkeen Mutru kärsi flunssan oireista, jotka äityivät tammikuun alkupuolella oudoiksi tuntemuksiksi rinnan ja sydämen alueella. Harjoitusvasteen puuttuessa Mutru hakeutui tutkimuksiin ja sydämen magneettikuvauksessa löytyi sairastettu sydänlihastulehdus.

Mutrulla on edessään lepo- ja hoitojakso, jonka arvioidaan kestävän kuukaudesta kolmeen kuukauteen. Tulevat kansainväliset kilpailut olympialaiset mukaan lukien jäävät Mutrulta väliin. Palo urheiluun ja harjoitteluun ei kuitenkaan ole sammunut.

”Palo urheiluun on edelleen kova, se ei ole hiipunut. Mutta voidakseni olla urheilija myös tulevaisuudessa on tässä kohtaa mentävä terveys edellä ja maltettava toipua rauhassa. Riskejä en myöskään isänä halua ottaa, perhe tarvitsee minua”, sanoo Mutru, joka kantaa huolta sairastetetun sydänlihastulehduksen pidempiaikaisista vaikutuksista.