Lauri Vuorinen viides Lillehammerin sprintissä – ”Aika täydellinen päivä”

© SHL / Jesse Väänänen

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään Lillehammerissa vapaan hiihtotavan sprinteillä. Suomalaisilta nähtiin hyvä edustus erävaiheissa, ja päivän parhaaseen sijoitukseen ylsi Lauri Vuorinen, joka taisteli aina finaaliin saakka ja oli kilpailun viides. 

Viides sija on Vuoriselle tähän mennessä uran paras. Suomalaisurheilija oli silmin nähden tyytyväinen päivän vahvoihin otteisiinsa.

– Aika täydellinen päivä, kalusto ja mies toimi hyvin. Oma taktiikkani oli hyvä tänään. Yllätyin etenkin välierähiihdosta, oli kovia kavereita rinnalla. Olen tyytyväinen, että vapaalla pystyi hiihtämään näinkin hyvin, kommentoi Vuorinen.

Suomalaismiehiä nähtiin erävaiheissa kaiken kaikkiaan neljä. Niilo Moilanen päätti kilpailupäivänsä sijalle 22, Juuso Haarala oli 26:s ja Joni Mäki 28:s. 

Naisten kilpailussa parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Jasmi Joensuu, joka ylsi 12 parhaan urheilijan joukkoon. Joensuu on vakiinnuttanut paikkansa sprinttien välierissä.

– Nyt on neljäs kerta peräkkäin, kun on maailmancupin sprintissä 12 parhaan joukossa. Olen itselleni näyttänyt, että välieräpaikka on rutiinisuoritus. Täytyy olla tyytyväinen, vaikka vielä finaalipaikka jäikin (saavuttamatta). Ei se ole isoista asioista kiinni, pohti Joensuu.

Suomalaisittain saatiin jälleen uusi urheilija maailmancupin pisteille, kun Jasmin Kähärä saavutti ensimmäisen maailmancup-pisteensä.

– Pisteet on ollut tietynlaisena välitavoitteena tässä. Etenkin tässä vapaan sprintissä ja nyt se jatkopaikka tuli. Matkavauhti pysyi ihan hyvin, loppuun olisi tarvittu vähän lisää terävyyttä, kertasi Kähärä

Maailmancup jatkuu huomenna Lillehammerissa 10 ja 15 kilometrin väliaikalähdöillä.

Tulokset
Naiset | Miehet

Suomalaisurheilijoiden kommentteja SoundCloudissa