Lauri Vuorinen 10:s perinteisen sprintissä Ranskan Les Roussesissa – Anne Kyllönen 11:s

© NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup Ranskan Les Roussesissa jatkui lauantaina naisten ja miesten perinteisen sprinteillä. Lauri Vuorinen ylsi parhaana suomalaisena kymmenen parhaan joukkoon, ja oli kilpailun 10:s. Naisissa parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Anne Kyllönen, joka oli kilpailun 11:s.

Lauri Vuorisen päivän vire ei ollut paras mahdollinen, mutta mies oli kuitenkin lopputulokseen tyytyväinen.

– Fiiliksenä ei ollut mikään helpoimman tuntuinen päivä. Karsintaan verrytellessä tuntui raskaalta ja karsinta oli muutenkin aika nihkeän tuntuinen. Alkuerässä loppukiri toimi hyvin ja meno parani päivän mittaan. Pieni virhe kävi välierissä viimeisellä välikummulla, jossa päästin kaverin ohi, eikä ollut paukkuja tulla enää hänen ohitseen. Siitä meni neljä parasta finaaliin ja se jäi vähän harmittamaan, mutta kaikki oli pelissä. Päivän vire ei ollut paras mahdollinen, mutta tulos lämmittää, Vuorinen summasi päivästä.

Miehissä Lauri Vuorisen lisäksi kolme muuta suomalaista ylsi maailmancupin pisteille. Niilo Moilanen oli kilpailun 12:s, Ville Ahonen 24:s ja Olli Ahonen 29:s. Joni Mäki (32:s) ja Ristomatti Hakola (35:s) eivät selviytyneet karsinnoista erävaiheeseen.

Miesten tulokset

Naisten kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastannut Anne Kyllönen oli tyytyväinen päivän kulkuun ja sijoitukseensa.

– Tänään oli hyvä päivä sprintissä. Aika-ajo oli hyvä perushiihto. Alkuerissä oli tosi hyvää hiihtämistä ja välierissä pystyi taistelemaan hyvin. Loppuun olisi tarvinnut hiukan lisää voimia, että olisi tullut paremmin loppusuorakin. Mutta tyytyväinen päivään – ei näitä välieräpaikkoja ole liikaa tullut. Tästä on mukava suunnata kohti huomista kisaa. Toivottavasti palautuisi hyvin ja voisi huomenna hiihtää ehjän 20 km yhteislähtökisan, kertoi Kyllönen.

Myös kaikki muut suomalaisnaiset hiihtivät 30 parhaan joukkoon. Jasmi Joensuu oli 13:s, Katri Lylynperä 20:s, Kerttu Niskanen 22:s, Johanna Matintalo 23:s ja Krista Pärmäkoski 30:s. Pärmäkoski ei startannut lainkaan erävaiheeseen.

Naisten tulokset
Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa