Lauri Lepistö ja Krista Pärmäkoski Rullahiihdon SM-kisojen normaalimatkojen mestaruuksiin

© Vuokatti Sport / Loru Creative

Rullahiihdon SM-kisat jatkuivat sunnuntaina Vuokatissa vapaan tyyliin normaalimatkoilla väliaikalähdöin. Miesten yleisen sarjan mestaruuden vei nimiinsä Jämin Jänteen Lauri Lepistö ennen Imatran Urheilijoiden Remi Lindholmia (+14.35) ja Ville Ahosta (+28.06). Naisten sarjan voittoon hiihti Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski. Toisena maaliin saapui Vieremän Koiton Kerttu Niskanen (+11.09) ja kolmantena Vuokatti Ski Team Kainuun Eveliina Piippo (+33.72).

– Pitää olla tyytyväinen päivään, jaksoin hyvin hiihtää ja pitää tasaista vauhtia koko kilpailun. Tuttu kisa itselleni, joten tiesin, ettei saa hyytyä, vaan pitää pystyä pitämään tasaista vauhtia loppuun asti. Lopussa saatiin hyvä kirikin aikaiseksi ja pikkuisen peesistäkin apuja, summasi miesten sarjan mestari Lepistö.

Naisten sarjan voitto matkasi viimevuotiseen tapaan Krista Pärmäkoskelle. Kuivan kelin ansiosta vauhti oli kilpailussa selkeästi kovempaa kuin viime vuonna märällä asfaltilla.

– Puolen minuutin välein, kun lähdetään liikkeelle, niin pientä kissa ja hiiri -leikkiähän tuo kisa aina on. Sain olla takaa-ajajana, ja se varmasti auttoi tänään. Lähdettiin heti alusta kovaa liikkeelle. En tiedä oliko se välttämättä taktisesti järkevää mutta sillä taktiikalla on kisat täällä aina hiihdetty. Kovan vauhdin takia piti asennoitua siihen, että tunne kehossa pahenee ja maitohappoa kertyy enemmän kierros kierrokselta. Vastus oli tänään kova, joen ihan tosissaan piti vetää loppuun saakka, Pärmäkoski kertasi.

Miesten ja naisten yleisten sarjojen lisäksi normaalimatkojen mestaruudet ratkottiin sunnuntaina myös alle 20- ja 18-vuotiaiden sekä alle 16- ja 14-vuotiaiden sarjoissa. Kaiken kaikkiaan Vuokatissa nähtiin erittäin tasokkaat ja viihdyttävät kilpailut kautta linjan.

Lisätiedot ja kisaohjelma
Tulokset
Kuvia päivästä (© Vuokatti Sport / Loru Creative)