Lauantai Salppurilla tarjosi mahtavaa tunnelmaa ja sykähdyttävää huippu-urheilua

© Janina Pitkänen

Maastohiihto

Maastohiihdon osalta kilpailuohjelmassa oli vapaan hiihtotavan sprintit. Kuusi suomalaista selvitti tiensä aika-ajoista erävaiheisiin. Eräväiheissa hiihtivät Jasmi Joensuu, Krista Pärmäkoski, Katri Lylynperä, Anni Alakoski, Lauri Vuorinen ja Joni Mäki.

Suomalaisten kilpailupäivä päättyi puolivälieriin. Kilpailussa nähtiin suomalaisittain hyvää kulkua, hieman epäonnea ja kolinaa sekä kovaa taistelua välieräpaikoista.

Suomalaisittain parhaasta sijoituksesta vastasi Joni Mäki, joka oli 16:s. Mäki oli pitkään Lucky Loser -listan kautta kiinni välieräpaikassa, mutta jäi lopulta ulos jatkosta.

– Oli alkuun vähän tyhjän tuntuinen reisi. Erähiihto oli kuitenkin sitten ihan hyvä, pohti Mäki.

Paikan päälle saapunut kovaääninen yleisö sai kiitosta suomalaisurheilijoilta.

– Olisi ollut kivaa hiihtää pitempäänkin, oli aika mieletön tuo yleisön kannustus, kommentoi Pärmäkoski.

Tulokset kokonaisuudessaan
Naiset | Miehet

Yhdistetty

Aurinkoisessa säässä päästiin kilpailemaan myös yhdistetyn parikilpailu. Suomen ykkösjoukkueessa kilpaillut Eero Hirvonen osoitti pirteneviä otteita mäessä, ja hyppäsi 114 metriä. Hirvosen pari Ilkka Herola joutui hyppäämään huonoon rakoon ja hyppy kantoi vain 110 metriä. Ladulle parivaljakko lähti 1:57 kärjen perässä.

Ladulla suksi kulki Herolalla ja Hirvosella tuttuun tapaan ja sijoitukset nousivat silmissä. Maaliin Hirvonen ankkuroi parin sijalle 6. Suomen kakkosjoukkue Jesse Pääkkönen ja Otto Niittykoski lähtivät ladulle sijalta 15. Myös he onnistuivat nostamaan sijoitustaan Salpausselän laduilla ja nousivat sijalle 13.

Tulokset

Mäkihyppy

Salpausselän kisat jatkuivat mäkihypyn osalta legendaarisella joukkuemäen kilpailulla. Hienon päivän kruunasi suomalaisten kuudes sija Itävallan voittamassa joukkuemäessä.

Eetu Nousiainen jatkoi rentoja ja hyviä hyppyjään myös lauantaina.

”Tää on tällä hetkellä tosi kiva laji ja kotiyleisön edessä pystyy suoriutumaan hyvällä tasolla. Se on hieno fiilis, kun oman nimen kohdalla alkaa huuto kuulumaan, kiitoksia kaikille yleisössä. Hieno homma!”, saneli vapautunut Nousiainen.

Antti Aalto nautti kotiyleisön edessä hypätystä joukkuekilpailusta.

”Hyvältä tuntuu joukkuekisa, tällä kaudella ei olekaan ollut, niin ihan jees oli vetää pitkästä aikaa.”

Kuusamon Eräveikkojen Kalle Heikkinen hyppäsi ensi kertaa joukkuemäessä ja Salpausselän maailmancupviikonloppu on uusi kokemus nuorelle miehelle. Heikkisen kokemukset maailmancupista rajoittuvat Ruka Nordiciin.

”Ekaa kertaa joukkuemäessä, tottakai hienoa oli hypätä. Maailmancupissa en ole vielä kertaakaan kummun yli päässyt, niin oikein positiivista”, naurahti Kalle Heikkinen.

Perjantaisesta pettymyksestä toipunut Niko Kytösaho sai jo hyviä hyppyjä kilpailuun.

”Toinen oli aika hyvä, lähellä sitä, mitä treeneissä pystynyt hyppäämään. Pienen nyrkin sallin itselleni, etenkin kun viimeiselle ryhmälle pudotettiin kaks lavaa puomia, vauhti oli tosi kriittinen ja pystyi vetämään noin pitkän hypyn”, iloitsi Kytösaho.