Lasten Lumipäivät –tapahtumakiertue pyörähtää taas käyntiin!

Suomen Hiihtoliiton Lasten Lumipäivät -kiertue tulee jälleen liikuttamaan ja ilahduttamaan eri paikkakuntien asukkaita. Kiertueella lapset, nuoret ja aikuiset pääsevät liikkumaan innostavasti ja monipuolisesti lumella. 

Päivisin järjestettävissä koululaistapahtumissa oppilaat ja opettajat pääsevät tutustumaan lumilajien maailmaan. Vierailun jälkeen hymy on usein herkässä ja matkaan on tarttunut ideoita lumella liikkumiseen niin lapsille ja nuorille kuin opettajille. Iltaisin Lumipäivät avaavat porttinsa paikkakuntien perheille ja kutsuu aikuiset lapsineen nauttimaan lumilajien huumasta. Illoista ei vauhtia puutu, kun alueella pääsee kokeilemaan erilaisia rastipisteitä ja viettämään arvokasta aikaa ulkoilmassa lähimmäisten kanssa. Tapahtumat ovat osallistujille maksuttomia ja iltoihin ei tarvitse ilmoittautua. 

Paikkakunnilla Lasten Lumipäivät -tapahtumista vastaavat pääasiassa paikalliset hiihto- ja mäkihyppyseurat. Näin seurojen toimintaan on helppo tutustua ja käydä kysymässä vinkkejä, vaikka suksien voiteluun tai lasten harrastustoimintaan. Järjestäjinä toimii myös kouluja ja kuntia, jotka tekevät yhteistyöstä paikallisten seurojen kanssa. Tapahtuman järjestäjät ovat Hiihtoliiton kanssa tukemassa lasten ja nuorten liikkumista sekä kannustamista ulkoiluun talven lumilla. 

Lasten Lumipäivät tuovat myös muutamilla paikkakunnilla opettajille omaa ohjelmaa. Tapahtumapäivien läheisyydessä seurat järjestävä opettajille Lumilajeja Opettajille -koulutuksen, jossa opettajat pääsevät teoriassa ja käytännössä kokemaan, miten lapsia ja nuoria voi innostaa lumella liikkumisen pariin, jopa koulujen pihapiireissä.

Kurkkaa Lasten Lumipäivien kiertuekalenterista, milloin tapahtuma on paikkakunnallasi ja merkitse päivä ylös. Opettajien kannattaa ilmoittaa luokkansa mukaan koululaistapahtumaan ja itsensä Lumilajeja Opettajille -koulutukseen. Olethan nopea sillä paikkoja tapahtumiin ja koulutuksiin on rajallisesti! 

Ota Hiihtoliiton sekä paikallisten tapahtumanjärjestäjien sometilit seurantaan niin tiedät, miten Lasten Lumipäiville valmistaudutaan!