Lasten Lumipäivät -tapahtumakiertue 2023-2024 käynnistyy tällä viikolla Vantaalta ja Iisalmesta

© Jesse Väänänen

Suomen Hiihtoliiton Lasten Lumipäivät -kiertue tulee jälleen liikuttamaan ja ilahduttamaan eri paikkakuntien asukkaita. Kiertueella lapset, nuoret ja aikuiset pääsevät liikkumaan innostavasti ja monipuolisesti lumella. Kiertue käynnistyy torstaina 11. tammikuuta Vantaalla ja Iisalmessa paikallisten seurojen Vantaan Hiihtoseuran ja Iisalmen Visan toimesta. Kiertueen sponsoreina tällä kaudella toimivat S-Pankki ja Pihlajalinna.

Päivisin järjestettävissä koululaistapahtumissa oppilaat ja opettajat pääsevät tutustumaan lumilajien maailmaan. Vierailun jälkeen hymy on usein herkässä, ja matkaan on tarttunut ideoita lumella liikkumiseen niin lapsille ja nuorille kuin opettajille. Iltaisin Lumipäivät avaavat porttinsa paikkakuntien perheille ja kutsuu aikuiset lapsineen nauttimaan lumilajien huumasta. Illoista ei vauhtia puutu, kun alueella pääsee kokeilemaan erilaisia rastipisteitä ja viettämään arvokasta aikaa ulkoilmassa lähimmäisten kanssa. Tapahtumat ovat osallistujille maksuttomia ja iltoihin ei tarvitse ilmoittautua. 

Paikkakunnilla Lasten Lumipäivät -tapahtumista vastaavat pääasiassa paikalliset hiihto- ja mäkihyppyseurat. Näin seurojen toimintaan on helppo tutustua ja käydä kysymässä vinkkejä esimerkiksi suksien voiteluun tai lasten harrastustoimintaan. Järjestäjinä toimii myös kouluja ja kuntia, jotka tekevät yhteistyötä paikallisten seurojen kanssa. Tapahtuman järjestäjät ovat Hiihtoliiton kanssa tukemassa lasten ja nuorten liikkumista sekä kannustamassa ulkoiluun talven lumilla. 

Lasten Lumipäivät tuovat myös muutamilla paikkakunnilla opettajille omaa ohjelmaa. Tapahtumapäivien läheisyydessä seurat järjestävät opettajille Lumilajeja Opettajille -koulutuksen, jossa opettajat pääsevät teoriassa ja käytännössä kokemaan, miten lapsia ja nuoria voi innostaa lumella liikkumisen pariin – jopa koulujen pihapiireissä.

Kurkkaa Lasten Lumipäivien kiertuekalenterista, milloin tapahtuma on paikkakunnallasi ja merkitse päivä ylös. Opettajien kannattaa ilmoittaa luokkansa mukaan koululaistapahtumaan ja itsensä Lumilajeja Opettajille -koulutukseen. Olethan nopea sillä paikkoja tapahtumiin ja koulutuksiin on rajallisesti! 

Ota Hiihtoliiton sekä paikallisten tapahtumanjärjestäjien sometilit seurantaan niin tiedät, mitä kaikkea Lasten Lumipäivillä tapahtuu.

Lasten ja nuorten lumiliikunta
Lasten Lumipäivät
Opettajille