Lahden mäkimontussa jälleen itävaltalaisjuhlat – Suomi karsiutui toiselta kierrokselta ja oli yhdeksäs

@ Pepe Korteniemi

Itävallan mäkimiehet jatkoivat vahvoja otteitaan Lahden normaalimäessä. Joukkue otti mykistävän ylivoimaisen voiton perjantai-illan joukkuekilpailusta. Itävallan mestarijoukkueen muodostivat David HaagenDaniel TschofenigElias Medwed ja henkilökohtaisen mestaruuden jo Lahdessa voittanut Niklas Bachlinger.

Muista mitaleista käytiin todella kova ja tiukka kamppailu. Lopulta hopeaa kilpailussa voitti Slovenia keräten peräti 71,5 pistettä Itävaltaa vähemmän. Slovenian hopeaa voittaneessa joukkueessa hyppäsivät Zak MogelJan BombekRok Masle ja Jernej Presecnik. Pronssin nappasi Venäjä 1,4 pisteen erolla Norjaan. Venäjän joukkueen kisassa muodostivat Ilya MankovMaksim KolobovDanil Sadreev ja Mikhail Purtov.

Suomi sijoittuivat illan kilpailussa yhdeksänneksi, ja hypyt jäivät ensimmäiseen kierrokseen. Suomi jäi Saksasta 5,8 pistettä, jolla olisi irronnut paikka vielä toiselle kierrokselle.

Suomen ensimmäisenä hyppääjänä illan kisassa toimi Arttu Pohjola. Pohjola hyppäsi 87,5 metrisen hypyn. Pohjola jatkoi hypyissään erittäin tasaista suorittamista, sillä eilisessä kilpailussa hän hyppäsi molemmilla kierroksilla 86,5 metriä. Syykin oli Pohjolalla tiedossa, että miksei pidempiä hyppyjä kisoissa nähty.

– Aika sama mihin eilen jäätiin. Hyppy on todella ajoissa tuolta keulalla. Hyppy on ilmassa ennen kuin keula katkeaa, joten siinä menetetään aika paljon tehoja.

Toisena suomalaisista tornista tuli alas Kasperi Valto. Valto puolestaan jäi omassaan hypyssään puolestaan alle 80 metriin.

– Ei tässä voi olla pettynytkään voi olla. Tuo se taso tällä hetkellä on. Täytyy muistaa, että nämä ovat minun ensimmäiset junioreiden MM-kisat. Ei tänne vielä ihan voittamaan vielä tultu, mutta hyvää kokemusta.

Ensimmäisen kisansa nuorten MM-kisatasolla hyppäsi Suomen joukkueesta Tuomas Kinnunen. 15-vuotiaan hyppy kantoi 80,5 metriä. Tunnelma debytantilla oli kisan jälkeen hyvä, vaikka hyppyyn jäi vielä parannettavaakin.

– Onhan tämä aika siistiä! Vaikka hyppy itsestään ei ollut mikään paras. Ei voi olla pettynyt, Kinnunen kertoi hyppynsä jälkeen.

Joukkueen ankkurin Mico Ahosen 89 metrin hyppy antoi uskoa, että toinen kierros olisi  vielä mahdollinen. Kuitenkin Saksan ankkurina hypännyt  Simon Spiewok kesti suomalaisen asettamat paineet, ja 87 metrin hyppy riitti varmistamaan Saksalle paikan toiselle kierrokselle. Ahonen oli kuitenkin tyytyväinen illan suoritukseensa, vaikka se ei lopulta Suomea jatkoon siivittänyt.

– Oli parempaa tekemistä, kuin eilen. Sain vielä hyvän oman hypyn tähän iltaan.