Lahden Continental Cupin voitot Itävaltaan ja Saksaan

Mäkihypyn TOP3 – ©Jyrki Hämäläinen

Itävallan Hayboeck mäkikisan voittoon – Kalle Heikkinen 20:s

Miesten mäkihypyn Continental Cup päätettiin Lahdessa sunnuntaina aurinkoisessa kelissä, mutta hieman vaihtelevissa tuuliolosuhteissa. Kilpailun voitti Itävallan Michael Hayboeck ennen Puolan Andrzej Stekalaa ja maamiestään Thomas Lackneria. Himmeämmät sijoitukset ratkesivat vain 0.2 pisteen erolla toisiinsa.

“Tämä päivä oli paljon parempi minulle kuin eilinen. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen, kun pystyin parantamaan hyppäämistäni eilisestä. Kilpailu oli tärkeä onnistuminen minulle kohti lentomäkeä”, Hayboeck pohti voiton ratkettua. Hayboeck oli eilisen kilpailun 13:s. 

“Olen kilpaillut pitkään Continental Cupissa ja minun on pitänyt olla kärsivällinen myös terveyden suhteen. Seuraavaksi palaan maailmancupiin ja lentomäkeen”, Hayboeck valotti tulevaisuuttaan. 

Kalle Heikkinen on myös tänään suomalaisista paras nostaen eilistä sijoitustaan. Hän oli kilpailun 20:s. Heikkisen mukaan hyppäämisestä puuttui asennetta. 

“Nimenomaan rokkia kaivattiin. Toinen kierros oli lähempänä tavoitetta. Edelleen löytyy paljon virheitä, mutta hypyssä oli vähemmän kontrollia”, Heikkinen analysoi eilisestä parantunutta sijoitusta. 

“Ihan ookoo viikonloppu. Vaikka hypyt olivat huonoja, niin eivät ne silti ihan kumpuun jää. Hyvillä fiiliksillä jatketaan”, Heikkinen kertoi. 

Tulokset

Saksalaisten mittelö yhdistetyssä päättyi Langen voittoon

Miesten yhdistetyn Continental Cup jatkui aurinkoisessa säässä Lahdessa sunnuntaina. Kilpailun voittajaksi selvisi myös tänään cupia johtava Saksan Jakob Lange.  Kahdesta muusta palkintopallisijasta käytiin tiukka taistelu. Toiseksi sijoittui Wendelin Thannheimer ja kolmanneksi Martin Hahn.

Mäkiosuus meni saksalaisten selvässä komennossa, kun ensimmäiset viisi sijaa olivat heidän hallussaan ennen hiihto-osuutta. Mäkiosuuden voittajaksi hyppäsi Christian Frank. Joukkuetoveri Pirmin Maier lähti jahtiin hiihto-osuudelle vain neljä sekuntia Frankin perään. Mäessä kolmanneksi sijoittuneen Simon Huettelin ero kärkeen oli kuusitoista sekuntia. 

Hiihto-osuudella nähtiin seitsemän urheilijan kärkiryhmä. Ryhmässä kaikki muut urheilijat olivat saksalaisia paitsi Itävallan Manuel Einkemmer.  Eilisestä yksilöhiihdosta ei ollut enää tietoakaan, kun taktinen osaaminen korostui joukkueen keskinäisessä kilvoittelussa. Lopulta maalisuoralle kurvasi yksin eilinen voittaja Jakob Lange, joka sai haastajan aseman ladulle heikompien hyppyjen takia. 

“Minun piti hiihtää aggressiivisemmin tänään. Hiihto suuressa ryhmässä vaati taktiikkaa. Luotin pitkään iskuun lopussa”, Lange kertoi tyytyväisenä maalissa. 

Joukkuekavereiden kesken ei ollut selvää, kuka tekisi päivän työt. 

“En ajatellut, että se olisi ollut minun vastuuni. Siksi ryhmä kasvoi. Päätin pysyä vain rauhallisena ja luotin pidempään loppukiriin. Se riitti”, Lange analysoi kilpailun kulkua. 

Suomalaisia edusti lopulta vain Valtteri Holopainen, joka oli kilpailun 23:s. Holopainen oli osallistuneista urheilijoista kaikista nuorin (s. 2005), mikä näkyi vielä hiihtobaanalla. 

“Hiihto tuntui ihan hyvältä, oli vain kovempia kavereita edessä. En pysynyt viimeisillä kierroksilla enää perässä, kun rupesivat hiihtämään tosissaan”, Holopainen kertoi maalissa. 

Continental Cup tarjosi hyvää kokemusta ja näköalaa kansainväliselle areenalle. 

“Sain ideaa, minkälaisella tasolla pitäisi suorittaa, ja mihin omissa suorituksissa jää parantamisen varaa. Ei voi vielä olettaakaan, että pysyisin vanhempien perässä”, Holopainen pohti lopuksi. 

Nälkä kivuta kohti seuraavaa tasoa on kuitenkin olemassa. 

Jesse Pääkkönen ei osallistunut kilpailuun. Eetu Puljun ja Peter Räisäsen kilpailu katkesi jo ennen mäkiosuutta.

Tulokset