Kykkänen ylsi top20-sijoitukseen Oberhofissa – Lentomäen MM-kisoissa nousujohteinen joukkuepanos

@pepekorteniemi

Mäkihypyn maailmancup jatkui naisten osalta Saksan Oberhofissa HS100-mäessä. Julia Kykkänen nappasi pisteitä ollen 19:s. Miehet liitelivät lentomäen MM-titteleistä Norjan Vikersundissa. Neljän kierroksen kilpailussa parhaasta suomalaistuloksesta vastasi Eetu Nousiainen ollen 26:s. 

Kykkänen hyppäsi tasaisesti eilisestä karsinnasta lähtien. Tänään hypyt kantoivat 79 ja 81 metriä. 

”Hyvää tekemistä kaikenkaikkiaan ollut koko reissun. Ei ihan niin rentoa, mutta tasaista hyppäämistä ja voi olla tyytyväinen siihen. huomenna vielä yksi kisa ja sit ois kausi paketissa vähän ennen aikaisesti”, kokosi Julia Kykkänen Oberhofin viimeistä kisaviikonloppua. 

Jenny Rautionaho oli kilpailun 35:s. Naiset kilpailevat sunnuntaina kauden viimeisen maailmancupin kilpailun.

Eetu Nousiaisen hyvä vire jatkui ja Nousiainen liiteli 26:nneksi. Hypyt eivät osuneet teknisesti kohdalleen, mutta tuurikaan ei ollut aivan suomalaisten puolella. 

”Neljä kierrosta, joista yhdellä oli kohtalainen onnistuminen niin keulalta kuin tuulen kanssa. Jäi tuossa vielä parannettavaa, mutta paras MM- ja arvokisasijoitus, niin pitää olla tyytyväinen. On tässä oikeita asioita tehty, pikku hiljaa eteenpäin”, mietti suomalaisittain parhaasta tuloksesta vastannut Nousiainen. 

Suomalaisten nousujohteista joukkuepanosta täydensivät Niko Kytösaho, joka oli 27:s ja Antti Aalto ollen 28:s. 

Sunnuntaina lentomäen MM-kisoissa kilpaillaan joukkuemäki. Henkilökohtaisessa kilpailussa mukana olleen kolmikon täydentää Kalle Heikkinen.

Tulokset I naiset

Tulokset I Lentomäen MM-kisat

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa